fbpx

Peste 100 de școli din Bulgaria, evacuate din cauza unor false alerte cu bombă

Sursă foto: freepik

Peste 100 de școli din mai multe orașe din Bulgaria au fost evacuate, luni și marți, după amenințări cu bombă primite prin e-mailuri aproape identice, anunţă B1TV.

Guvernul și anchetatorii cred că totul face parte dintr-o serie de atacuri hibride ale Rusiei. Se întâmplă cu câteva zile înainte ca în țara vecină să aibă loc noi alegeri generale.

Amenințările au fost primite primite în 102 școli, prin e-mailuri aproape identice. semnate de o organizaţie numită Free Misantropic Unabomber Legion, informează agențiile de presă AFP și EFE, potrivit B1Tv.

Ivan Demerdzhiev, ministrul bulgar de Interne, a declarat că prima ipoteză de lucru a anchetatorilor e aceea a unor „atacuri hibride legate de Rusia”.

„Diferite ţări din Europa se confruntă cu acelaşi lucru. Versiunea dominantă e că avem de-a face cu atacuri hibride având legătură cu Rusia”, a mai afirmat Demerdzhiev.

Acesta a insistat că amenințările nu sunt reale și urmăresc doar să provoace teamă și să atragă atenția presei. Ca măsură de precauție, școlile au fost evacuate, fapt ce chiar a provocat panică printre elevi și părinți.

Ministrul a mai spus că țara sa a cerut ajutorul serviciilor de informații din statele partenere, mai ales din SUA, pentru a-i identifica pe autorii amenințărilor cu bombă.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.