fbpx

Cum arată un contract pentru masa caldă, trimis de Eugen Ilea către şcoli din Sectorul 2

Corina Atanasiu, președinte FEPAL, a publicat, pe pagina sa de Facebook, un exemplu de contract pentru masa caldă, dintre cele transmise către școlile din Sectorul 2 de Eugen Ilea, șeful FNAP-IP București.

Pe contracte apare în calitate de prestator Federația Antidrog, în numele căreia semnează Gigel Lazăr, iar semnătura lui Ilea apare în textul de e-mail, în calitate de expeditor al mesajului către școli. Ilea se recomandă drept președinte al FNAP-IP.

”Sper ca această tentativă de încălcare a legii să nu treacă neobservată, dle. Ministru al Educației Sorin Mihai Cîmpeanu”, scrie Corina Atanasiu.

CONTEXT

Eugen Ilea, șeful FNAP-IP București (Federația Națională a Asociaților de Părinți din Învățământul Preuniversitar) a fost acuzat de Lenuța Popescu (consilier local din partea PSD) că a făcut presiuni pentru a impune contracte pentru masa caldă în unele școli din sectorul 2.

O înregistrare video din ședința de consiliu local în care au fost lansate acuzațiile a fost publicată de Andra Berceanu (reprezentantă FEPAL), pe pagina sa de Facebook.

Ce spune Lenuța Popescu, în înregistrare:

”De trei săptămâni de zile, la Inspectoratul Sectorului 2, la Învățământ, sunt chemați directorii de unități de învățământ, în prezența doamnei Ciama, dacă nu mă înșel, actuala inspector coordonator, în prezența domnului Eugen Ilea, președintele Asociației Părinților pe țară sau pe Municipiul București, impunându-se un contract pentru hrana caldă. Domnii directori din unitățile de învățământ sunt foarte necăjiți, foarte mulți dintre ei sau chiar toți au refuzat, spunând că noi, Primăria, trebuie să decidem și că, într-adevăr, este un proiect care se va ridica pe SECAP și va fi luată de acolo orice ofertă.

Dar nu numai atât. Domnul Ilea trimite contracte prin unitățile de învățământ, inclusiv cu mesele ce le oferă la copii, masa caldă și spune așa: Bună ziua. Având în vedere că în ședința de pe 2 februarie, adică de astăzi, se vor face modificări ale regulamentului privind acordarea suportului financiar din partea Primăriei Sector 2, vă transmitem încă o dată propunerea de meniu și contractul, astfel încât, din 7 februarie, să se poată începe acest program.”

Contactat, sâmbătă, de Educație Privată, Eugen Ilea a declarat: 

Am cerut primarului un drept la replică în următoarea ședință de consiliu să fiu prezent și să vin cu un punct de vedere. Nu am participat la nicio întâlnire cu directorii de școli, nu am făcut nicio presiune legată de acest lucru. Am făcut presiuni pentru implementarea programului Școală după Școală. Nu am impus nimănui nimic. La Sectorul 5, m-au sunat părinții că mesele sunt sub orice critică. Am sprijinit, într-adevăr programul derulat de Federația Neguvernamentală Antidrog, programul Sănătate prin Educație. Am trimis, într-adevăr, către școli, prin e-mail, contractele celor de Federația Neguvernamentală Antidrog. Nu e treaba mea ce au făcut ei mai departe, eu niciodată nu am făcut presiuni pentru vreo firmă.
Dacă doamna consilier își cere scuze public, în ședința de consiliu, că a fost consiliat greșit,  e în regulă. Dacă nu face acest lucru, o s-o dau în judecată.

contract pentru masa caldă

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.