fbpx

Șeful Federației Antidrog califică drept ”subiect amuzant” acuzațiile de trafic de influență pentru masa în școli

Gigel Lazăr, șeful Federației Neguvernamentale Antidrog, califică drept ”subiect amuzant” acuzațiile potrivit cărora Eugen Ilea, lider FNAP-IP, a făcut intervenții astfel încât ong-ul să primească contracte pentru masa caldă în școli.

Acuzațiile pe acest subiect au fost lansate de Lenuța Popescu, consilier local PSD. În intervenția din Consiliul Local, aceasta nu a menționat, însă, Federația Neguvernamentală Antidrog.

Într-o declarație acordată Educație Privată, Eugen Ilea a admis că a susținut programul derulat de Federația Neguvernamentală Antidrog.

”Am sprijinit, într-adevăr programul derulat de Federația Neguvernamentală Antidrog, programul Sănătate prin Educație. Am trimis, într-adevăr, către școli, prin e-mail, contractele celor de Federația Neguvernamentală Antidrog. Nu e treaba mea ce au făcut ei mai departe, eu niciodată nu am făcut presiuni pentru vreo firmă”, a declarat Ilea pentru Educație Privată.

Ce scrie Gigel Lazăr, pe pagina sa de Facebook:

Fedratia Antidrog si traficul de influenta?
Intelegem ca d-na consilier Lenuta Popescu din cadrul Consiliului Local Sector 2, a facut o interpelare in cadrul unei sedintei publice privind programul „Sanatate prin alimentatie” al Antidrog – Federatia Neguvernamentala Antidrog ca fiind unul prin trafic de influenta.

Asa cum am anuntat inca din luna septembrie 2021, programul amintit a fost ofertat catre unitatile de invatamant din Bucuresti incluse in programul Scoala dupa scoala. Unitatile de invatamant primind descrierea proiectului, unicitatea modului de preparare si gatire, conceptul etc. Parteneri ai programului in sensul promovarii si catre asociatiile de parinti si unitatile de invatamant fiind si Federatia Nationala a Asociatiilor De Parinti – IP Bucuresti, presedinte dl. Eugen Ilea, Culmea ironiei macabre fiind intelegem suspectat de d-na consilier ca a facut „trafic de influenta” promovand programul FNA prin comunicarea cu directorii.

Fiind un program public comunicat atat prin intermediul mass media, ISMB, Inspectoratelor de sector, conducerilor unitatilor de invatamant nu vedem unde este nelamurirea sau nedumerirea. Vrem un program complex si o masa calda de calitate pentru elevi sau nu? Cred ca unora le scapa un element esenstial. Mai exista si societate civila „CURATA” cu adevarat preocupata de programele de sanatate, prevenire, informare etc pentru comunitati. Atat Antidrog – Federatia Neguvernamentala Antidrog cat si CIADO România isi continua programele fara a fi influentate de supozitii ale unor politicieni. Logic, chiar si daca am deranja unele intelegeri anticipate…!!!
P.S. Am urmarit cele 3 minute ale sedintei in care s-a facut interpelarea si apreciem pozitia corecta a primarului Sectorului 2, dl Radu Mihaiu raportat la acest subiect, dealtfel amuzant pentru noi.

Citește și

Șeful FNAP-IP București. acuzat că impune contracte pentru masa caldă în școli

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.