fbpx

Cum arată cele mai frumoase școli din lume

În afară de educație și grija față de elevi, unele unități de învățământ din diferite colțuri ale lumii mai au ceva de oferit: bucuria de a le privi. Adevărate bijuterii de arhitectură și de design interior, aceste școli s-au făcut remarcate prin aspectul încântător.

Melbourne School of Design

Școala australiană reprezintă o adevărată capodoperă a designului interior. Este construită pe o structură care amintește de trunchiul unui copac.

Holul principal este, probabil, cea mai spectaculoasă zonă a școlii. Acesta reia tema trunchiului de copac, într-o manieră extrem de creativă și de modernă.

 

Stowe School (Buckinghamshire)

Localizată în Marea Britanie și fondată în 1923, este inclusă și ea pe lista celor mai frumoase școli din lume. Arhitectura sa încântătoare este completată cu succes de peisajul natural.

 

Pomfret School

Se află în Connecticut, Statele Unite ale Americii și a fost fondată de William E Peck. Este o unitate privată de învățământ. Clădirile din întregul campus sunt acoperite de verdeață, în timp ce infrastructura este proiectată pentru a fi cât se poate de prietenoasă cu mediul.

Ivy Bound International School

A fost gândită, de asemenea, pe baza principiilor ecologiste. Se află în Bangkok.

Kollaskolan

Situată în orășelul suedez Kungsbacka, a fost proiectată de Kjellgren Kaminsky Architecture. Din exterior nu pare să ofere ceva spectaculos însă, odată ce ai pătruns în interior, priveliștea devine încântătoare, datorită culorilor vesele și designului modern.

Alte școli care s-au făcut remarcate prin aspect: Tom and VI Zapara School of Business, La Sierra University in California, USA, Harvard Business School, Boston, USA, University at Albany School of Business, New York, USA, Nyenrode Business University, Breukelen, Netherlands, Smeal College of Business, Pennsylvania State University, USA, UC Davis Graduate School of Management, California, USA, Said Business School, University of Oxford, U.K, Eberhardt School of Business, University of the Pacific, California, USA .

Sursă informații și fotografii: wowreads.com.