fbpx

Cum arată adeverința medicală pe care trebuie elevii trebuie să o ducă la școală

Ministerul Sănătății a transmis, într-o adresă către Direcțiile de sănătate publică din țară, modelul standard pentru adeverința medicală necesară la înscrierea în colectivitate, pe care toți elevii aflați la început de ciclu școlar trebuie să o obțină obligatoriu de la medicul de familie, înainte de începerea noului an școlar, anunță Gazeta de Sud. Publicația prezintă și modelul respectivului document.

Descarcă modelul de adeverință medicală de aici.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat astăzi că termenul de depunere a adeverinței a fost prelungit cu o săptămână. Pe lângă adeverință, elevii ar trebui să aducă și un aviz epidemiologic, însă Nelu Tătaru a anunțat, azi, că autoritățile vor reanaliza necesitatea acestui document.

Președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, Sandra Alexiu, și președintele Asociației Medicilor de Familie Cluj, Emiliana Costiug, spun că ar trebui să se renunțe, în primul rând, la aceste adeverințe medicale, deoarece, pe lângă birocrație, acestea implică și vizite la cabinetele medicale, ceea ce crește riscul de infectare cu COVID-19, potrivit Sinopsis.

“Sunt solicitări pentru adeverințe pentru școala online. Se uită însă că eu, ca medic, ca să scriu că bunica suferă de o boală, trebuie să am avizul bunicii. Este nevoie de acceptul pacientului. Adică trebuie să avem acceptul bunicului ca să dăm adeverința pentru copil. Nu stiu cine s-a gândit la aceste tipuri de adeverințe, mai bine să citim legile cu atenție, ca să nu dăm aberații! Să nu mai scoatem peste noapte legi și directive fără să cunoaștem legile în vigoare! Nicio adeverință nu te ferește de vreo boală”, a spus la Digi24 Sandra Alexiu.

adeverința medicală