fbpx

Corneliu Porumboiu: Acuzațiile care mi se aduc nu sunt adevărate. Prejudiciul invocat de DIICOT-26.555 Lei

Photo 150758424 © Denis Makarenko | Dreamstime.com

Regizorul Corneliu Porumboiu, despre care DIICOT a anunțat, ieri, că are calitatea de suspect într-un dosar penal, afirmă, într-un comunicat de presă citat de Digi 24, că niciuna dintre acuzațiile care i se aduc lui sau societății pe cate o administrează nu sunt adevărate.

Ce spune Corneliu Porumboiu:

„La data de 18.10.2021 am fost audiat de către DIICOT STRUCTRURA CENTRALĂ într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani. Prejudiciul invocat de DIICOT în sarcina mea și a societății mele este în cuantum total de 26.555 Lei și provine exclusiv din relația comercială dintre societatea mea cu un singur furnizor, derulată în anul 2014.

Acuzațiile personale care mi se aduc rezultă din calitatea mea de administrator al societății. Niciuna dintre acuzațiile care mi se aduc mie sau societății mele nu sunt adevărate iar documentele care atestă netemeinicia acuzațiilor vor fi prezentate în cadrul contestațiilor pe care urmează să le formulez.

În calitatea mea de scenarist și regizor nu am supravegheat direct raporturile comerciale care fac obiectul dosarului penal iar ca administrator al societății am delegat aceste domenii de activitate unor persoane competente. Am încredere că analizarea documentelor pe care le voi prezenta parchetului va duce la înlăturarea oricărui dubiu privind nevinovăția mea și a societății mele.

Este însă regretabil că, deși dosarul penal este format în anul 2016 și privește raporturi contractuale din 2014, niciodată până la punerea mea sub acuzare din data de 18.10.2021 nu mi s-a solicitat vreo lămurire privind raporturile contractuale vizate. Mai mult, deși dosarul vizează peste 100 de persoane și un prejudiciu total de aproape 10 milioane Lei, numele meu este vehiculat în mod disproporționat prin raportare la prejudiciul, și acesta neadevărat, de 26.555 lei care mi se impută.

Am încredere că justiția va remedia cât mai repede această eroare”.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/corneliu-porumboiu-attends-photocall-whistlers-la-gomera-les-siffleurs-nd-annual-cannes-film-festival-may-image150758424

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *