fbpx

CJE Iași lansează campania #elevNUinstrument. Ce află școlarii despre fondul clasei și uniforme

Consiliul Județean al Elevilor Iași lansează campania #elevNUinstrument pentru a informa elevii cu privire la drepturile lor, care de multe ori nu sunt respectate.

”Mai este doar o săptămână până începe școala. Ce ai zice să mergi mai pregătit ca niciodată cu un bagaj extrem de important de informații ?”, afirmă organizația, pe pagina sa de Facebook.

Iată câteva informații pe care CJE Iași dorește să le transmită elevilor:

  • Conform articolului 198, alineatul 2, din ROFUIP este interzisă sancționarea elevilor care nu poartă uniforma unității de învățământ.
  • De câte ori ți-au fost ceruți bani nejustificat pentru renovarea clasei/școlii? Nu te poate obliga nimeni să plătești #învățământulGratuit! Constituția României și ROFUIP te apără.
  • Nu pot fi confiscate obiectele personale în timpul orelor sau în afara lor. CJE afirmă: ”Te-ai săturat de fraza <Ți-l iau și ți-l dau la sfârșitul orei.>? Informația este cea mai puternică armă. Apără-te! Constituția României este prietena ta.”

#elevNUinstrument

Mai este doar o săptămână până începe școala. Ce ai zice să mergi mai pregătit ca niciodată cu un bagaj extrem de important de informații ?Consiliul Județean al Elevilor Iași lansează campania #elevNUinstrument pentru a informa elevii cu privire la drepturile lor, care de multe ori nu sunt respectate.Conform articolului 198, alineatul 2, din ROFUIP este interzisă sancționarea elevilor care nu poartă uniforma unității de învățământ.

Publicată de Consiliul Județean al Elevilor Iași pe Duminică, 28 aprilie 2019

Consiliul Județean al Elevilor (CJE) se declară drept ”unica structură de reprezentare a elevilor și a intereselor lor la nivelul județului Iași.”

Pentru îndeplinirea atribuțiilor ce-i revin, CJE colaborează cu departamentul educativ de la nivelul ÎȘJ, cu Direcțiile Județene pentru Tineret, cu structurile asociative ale părinților, cu alte instituții și organisme de specialitate locale, regionale, naționale sau internaționale, guvernamentale sau neguvernamentale.