fbpx

Ciprian Teleman: O generație TikTok va modela o Românie needucată, primitivă și consumatoare de reziduuri culturale

Ciprian Teleman, fost ministru al Digitalizării, afirmă că proiectul ”România Educată” ignoră influența platformei TikTok, pe care o caracterizează drept ”sursă de contraeducație”. ”O generație TikTok, așa cum se dezvăluie acum, va modela o Românie needucată, primitivă și consumatoare de reziduuri culturale”, consideră Teleman.

Ce spune fostul ministru:

Ieri am avut instalată, pentru aproximativ 30’, aplicația TikTok.
Despre aplicație, modelul de business și acționarii ei nu comentez acum.
Însă conținutul încărcat și selectat pentru a-l vedea ca utilizator nou, mi-a atras atenția și m-a lăsat cu câteva gânduri.
În România sunt peste 6 milioane de utilizatori cu vârsta de peste 18 ani însă conținutul este accesibil și este produs și de către minori.
România educată, așa cum se prefigurează în proiectul prezidențial, ignoră influența acestei surse de contraeducație. În multe clipuri este edulcorată, de exemplu, minciuna și manipularea. În altele este promovată, violența, sexualizarea minorilor sau inegalitatea de gen.
În mod evident, TikTok este un mediu de exprimare a sinelui însă ne arată cât de primitiv, searbăd este acest sine căruia i-au lipsit zeci de ani nutrienții educaționali pe care trebuia să-i aibă disponibili în familie, școală sau societate. Sunt programe, difuzate de unele posturi de televiziune, care ar putea sta lângă producțiile artizanale de pe TikTok fără a se deosebi prea mult.
Nu mă îngrijorează îngustimea spectrului valoric al creațiilor distribuite de TikTok, pentru că ea trasează limitele actuale, de sus și de jos, ale putinței de a ne exprima, ci proporția descurajantă dintre toxic și benefic.
O generație TikTok, așa cum se dezvăluie acum, va modela o Românie needucată, primitivă și consumatoare de reziduuri culturale.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.