fbpx

Cîmpeanu: Greutatea ghiozdanului va începe să scadă

Photo 127081288 © Mangpor2004 | Dreamstime.com

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a declarat, în această seară, la Antena 3, că greutatea ghiozdanului va scădea începând din toamna anului viitor, odată cu introducerea manualelor digitale. 

„Asta încercăm să facem: manuale disponibile în format digital. Sunt foarte multe teme de casă, sunt foarte multe manuale și auxiliare”, a declarat Sorin Cîmpeanu .

Întrebat de când va scădea greutatea ghiozdanului pentru fiecare elev, ministrul a răspuns:

„Facem eforturi începând din toamna anului viitor, dar nu va fi o scădere radicală dintr-un moment într-altul, va trebui să fie un proces treptat pe parcursul a, dacă vreți neapărat un termen, 2, 3, 4 ani”, a precizat Cîmpeanu.

Alte declarații făcute de ministru în această seară:

”Nu există elev care să nu fi avut probleme cu predarea online. Fiecare elev a avut de pierdut. Unii mai mult, ații mai puțin”.

”Chiar dacă ai avut acces la echipament sau internet, chiar dacă profesorii și-au făcut datoria, nu au fost pregătiți pentru a face predare online. Fiecare a încercat cât a putut de bine. Nici la ora actuală nu avem platforme dedicate pentru predare online. Din aceste motive, toată lumea a avut de pierdut”.

”Mai ales în timpul orelor de sport, știu că este foarte dificil să porți mască atât de mult timp. Sunt convins că este dificil și în timpul orelor normale. Profesorul este singurul răspunzător de ceea ce se întâmplă în clase. Da, profesorii trebuie să fie empatici și să poată să aprecieze situația fiecărui copil”.

”E de înțeles îngrijorarea, e complicat. Pe de altă parte, e important să purtăm masca de protecție. 

Am putea să luăm în considerare la nivel general în spațiile exterioare. Pe de altă parte, sunt din ce în ce mai multe teorii care spun că în spațiile exterioare purtarea măștii ajută, dar nu este la fel de importantă precum în spațiile exterioare”.

Contactat de Educație Privată, Sorin Cîmpeanu a precizat că declarațiile sale au fost formulate ca un principiu general și că nu ia în considerare, în acest moment, să propună renunțarea la masca de protecție obligatorie în școli, nici în spațiile interioare, nici în cele exterioare.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *