fbpx

Cîmpeanu: Este normal ca elevii și părinții să știe nivelul de vaccinare din școală

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat, astăzi, că elevii și părinții au dreptul să știe ce în ce măsură personalul din școala lor este vaccinat.

”Este normal ca părinții și elevii să știe, atunci când merg la școală, care este nivelul de vaccinare al personalului din acea școală. Acest lucru am solicitat să fie făcut public în cursul zilei de astăzi.

Am făcut publică rata de vaccinare în Ministerul Educației care este, recunosc, sub așteptări, de 66% – 292 de angajați vaccinați dintr-un total de 444. S-ar putea ca acest factor să fie luat în considerare atunci când se va stabili posibilitatea de funcționare a școlii cu prezență fizică, alături de alți factori. Dar acest lucru se va stabili împreună cu autoritățile sanitare”, a spus Cîmpeanu.

”Toate inspectoratele școlare județene din România au afișat rata de vaccinare la nivelul fiecărui inspectorat. Avem situații îmbucurătoare unde sunt valori de peste 90%. La nivelul fiecărei școli va fi afișat pe site-ul propriu rata de vaccinare, fără nume, prenume și alte date cu caracter personal”, a adăugat ministrul.

Ministerul Educației le-a solicitat tuturor unităților de învățământ să comunice public, pe paginile de internet, procentul de angajați vaccinați. Anunțul a fost făcut de ministrul Sorin Cîmpeanu, vineri, într-un interviu acordat Hotnews.

”Astăzi am solicitat tuturor școlilor din România să avanseze pe site-uri proporția celor vaccinați, raportată la numărul de angajați. Nu e vorba doar de profesori, e vorba de toți angajații școlilor. Fiecare părinte are dreptul să știe ponderea angajaților care intră în contact cu elevii”, a spus Cîmpeanu.

El a precizat că va fi comunicată doar proporția procentuală, cu respectarea reglementărilor de confidențialitate și GDPR.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.