fbpx

Cîmpeanu: E nevoie de o schimbare de curriculum la disciplinele pentru Evaluarea Națională

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, a anunțat, la TVR, că vrea o schimbare de curriculum și a metodei de predare, mai ales după ce s-a constatat că sunt elevi care nu înțeleg ceea ce citesc sau nu știu operații matematice simple.

”Este clar că avem nevoie de o schimbare de curriculum la aceste discipline. Este o problemă și de metodă de predare, și de curriculum. Este clar că avem colegi profesori care, din păcate, au fost departe de programa pe care ar fi trebuit să o respecte în interesul elevilor”, a spus Cîmpeanu.

„Competențele sunt pe șase paliere, de la cea mai simplă la cea mai complicată. Cea mai complicată este de modelare și transfer, cea mai simplă este de identificare a unor date și informații de bază. Partea de jos, competențele minime, lipsa acestor competențe ne îngrijorează de departe cel mai tare. Este greu să construiești orice pe un fundament care nu există. Deci, acest procent al celor 15 la sută care nu au reușit să rezolve nici măcar cele mai simple subiecte este extrem de îngrijorător”, a mai spus ministrul.

221 de elevi au obținut media 10 la Evaluarea Națională, arată cifrele publicate de Ministerul Educației.

Anul trecut, au fost 120 de medii maxime.

La Evaluarea Națională din 155.561 candidaţi înscriși s-au prezentat 148.494 prezența fiind de 95,5%.
Din cei 148.494 de candidaţi prezenți, un număr de:
– 122.166 candidaţi (82,3%) au obţinut medii mai mari sau egale cu 5
– 26.328 candidaţi (17,7%) au obţinut medii mai mici ca 5
– 221 candidaţi au obţinut media 10

1 comment

  1. Stoian alina spune:

    La un liceu din Buzău profil mate info s- a predat matematica M2 în loc de M1, timp de 3 ani de liceu, în clasa a 12 a doamna profesoara a predat în primul semestru M2 și din semestrul 2 a început sa predea M1,

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.