fbpx

Cîmpeanu: 82,3% dintte mediile la Evaluarea Națională au fost peste 5, un „maxim absolut” în ultimii 10 ani

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anjnțat, astăzi, că 82,3% dintre mediile la Evaluarea Națională au fost mai mari de 5, ceea ce reprezintă potrivit ministrului, un „maxim absolut” al ultimilor 10 ani.

Cîmpeanu a precizat că județul cu cele mai puține medii peste 5 este Teleorman, iar cel cu cele mai multe este Cluj.

În București, promovabilitatea este de 91,2%.

„La modul general evaluarea națională a fost organizată anul acesta mai bine. Mult mai bine decât anul trecut”, a spus ministrul.

Sorin Cîmpeanu a susținit o conferință de presă joi dimineața, înainte ca rezultatele la Evaluarea Națională să fie afișate. 

Rezultatele de la Evaluarea Națională 2022 vor fi afișate joi, până la ora 14:00, în conformitate cu procedura anunțată de Ministerul Educației.

Notele și mediile obținute de elevi vor fi comunicate  la avizierul fiecărei școli și online, pe evaluare.edu.ro.

Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe Internet, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.