fbpx

Ce au făcut câțiva profesori din Sibiu cu florile primite în prima zi de școală

Sursă foto: Adina Oancea

Buchetele de flori primite de cadrele didactice sunt un subiect controversat. Există părinți care refuză să facă aceste gest, argumentând că este doar de complezență, există și voci care spun că reprezintă un act de curtoazie și de prețuite.

Câțiva profesori din Sibiu au transformat, însă, florile primite în prima zi de școală într-un adevărat manifest pentru educație.

Într-o piață din Sibiu, elevi, profesori și părinți au scris, luni, un mesaj uriaș din flori, relatează sparknews.ro. Cu buchetele primite de profesori în prima zi de școală, aceștia au realizat un aranjament floral prin care au vrut să atragă atenția asupra situației din sistemul de învățământ românesc.

Potrivit sursei citate, Adina Oancea, profesor de matematică și fizică la Colegiul Național ”Octavian Goga”, este unul dintre profesorii care au participat la acțiunea organizată de asociația ”Școala Trimitoare”, care a realizat și un ”Manifest pentru educație”. ”Avem nevoie de astfel de proteste pașnice pentru a atrage atenția asupra învățământului din România, care, în opinia multora (specialiști ai educației, profesori sau părinți interesați de viitorul copiilor lor) este într-un continuu declin”, spune profesoara. ”SOS-ul florilor” a fost trimis la școala din satul Prislop – Rășinari, unde învață copii din mediu defavorizat și care s-au bucurat, în această dimineață, de multe flori.