fbpx

Ce a găsit directorul Editurii Didactice și Pedagogice într-un manual școlar: copy/paste de pe bloguri și din Wikipedia

Directorul Editurii Didactice şi Pedagogice, Maria Nistor, consideră că ar trebui ca proiectele de manuale școlare să treacă printr-un soft antiplagiat după modelul învăţământului superior.

“Consider că ar trebui ca aceste manuale să treacă printr-un soft antiplagiat, pentru că este foarte trist să găseşti fragmente copy-paste integral de pe anumite bloguri ciudate care fac reclamă la mobilă, de exemplu, în manualele elevilor din România. Un copy-paste substanţial. Dai pe pagina următoare şi găseşti un copy-paste de la Wikipedia. Discut despre un singur manual, nu de toate. Este foarte trist că ministerul a ajuns să plătească o asemenea calitate precară. Aşa cum avem în mediul universitar softuri antiplagiat, aşa ar trebui să existe şi pentru manuale”, a spus Nistor, citată de AGERPRES.

Nistor a atenţionat asupra faptului că Editura Didactică şi Pedagogică a corectat greşelile apărute în manualul de Geografie şi că alte edituri nu au făcut corecturile necesare.

“Vreau să vă atrag atenţia asupra faptului că în timp ce EDP şi-a corectat greşelile din Geografie şi dacă este ceva ce regret profund în acest mandat este faptul că am avut încredere în acei evaluatori, există edituri private care nu o fac (nu fac corecturile necesare – n.r.)”, a arătat Maria Nistor.