fbpx

Buletin de București: 80 de copii lăsați cu ochii în soare de Primăria Sectorului 1, după ce li s-au promis excursii gratis

Peste 80 de copii au rămas acasă după ce li s-au promis excursii gratuite de la Curtea de Argeș. Centrul Cultural al Sectorului 1 a cheltuit mii de lei din banii publici pentru aceste excursii, însă nu a oferit nicio explicație pentru anulare, relatează publicația Buletin de București.

Potrivit sursei citate, firma care se lăudase cu organizarea excursiilor vânduse pielea ursului din pădure – promisese excursiile, deși nu semnase contractul de atribuire. Mai mulți părinți s-au plâns de cum au fost tratați copiii pe pagina de Facebook a Centrului Cultural al Sectorului 1.

Un caz concret relatat de Buletin de București se referă la școala nr. 182:

Cu doar 2 zile înainte de plecare, la jumătatea săptămânii trecute, învățătoarea unei clase de ciclu primar de la școala nr. 182 i-a anunțat pe copii că vor merge într-o excursie organizată de Primăria Sectorului 1. Elevii au fost entuziasmați că au primit o plecare gratuită de două zile la Curtea de Argeș.

Pe cât de brusc au fost anunțați că pleacă, pe atât de din scurt au aflat că nu mai pot să plece. Mama unui elev care trebuia să meargă în excursie ne-a spus că, cu doar o seară înainte, joi în jurul orei 18:30, părinții au primit un mesaj din partea învățătoarei:

„Bună seara, din motive independente de voința noastră, excursia de mâine a fost anulată de către organizatori. Cauzele nu le cunoaștem încă. Ne pare foarte rău pentru situația creată, aceasta fiind neplăcută și pentru noi.”

Citește articolul integral, aici.