fbpx

Bihor: Peste 4.000 de copii au fost învăţaţi să se spele corect pe mâini printr-un proiect al Rotary Club

Peste 4.000 de copii din 55 de şcoli primare şi grădiniţe din judeţul Bihor au fost învăţaţi să se spele corect pe mâini, din anul 2018 până în prezent, în cadrul proiectului de educaţie preventivă „Mâini curate, copii sănătoşi”, iniţiat şi derulat de Rotary Club Oradea 1113, împreună cu partenerii săi, informează AGERPRES.

„Am ajuns la 10% din targetul nostru propus de 45.000. În anul 2020 nu am putut defăşura ateliere, însă am realizat un videoclip pe care l-am distribuit pe Facebook. Acesta a fost vizualizat de peste 30.000 de persoane. Doar în ultimele luni, din septembrie, colegii au desfăşurat ateliere în 8 şcoli şi grădiniţe din Oradea şi judeţ în cadrul cărora 930 de copii au învăţat cele 6 mişcări corecte pentru spălatul eficient al mâinilor. La finalul atelierului, fiecare copil primeşte câte un săpun ambalat în carton reciclat pe care sunt tipărite cele 6 mişcări corecte de spălare a mâinilor”, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al asociaţiei, Oana Mudura.

”Implementăm acest proiect în toate școlile primare și grădinițele din mediul rural al județului Bihor, având ca grup țintă un număr aproximativ de 45.000 de copii. Pentru realizarea acestui obiectiv desfășurăm ateliere igienico-sanitare distractive și interactive, iar la final le oferim copiilor câte un săpun cu instrucțiuni de spălare a mâinilor imprimate pe cutia din carton reciclat.
Susținuți de Plexus Services Oradea, Direcția de Sănătate Publică Bihor și Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, creăm schimbări semnificative în comunitatea bihoreană prin educația cu scop preventiv.
Doar în lunile septembrie, octombrie, noiembrie și decembrie din acest an managerul proiectului, Oana Alexandra Bungau Radulescu, împreună cu membrii clubului, au desfășurat ateliere în 6 școli și grădinițe din satele și comunele județului Bihor, și 2 din Oradea.
În total, 930 de copii au învățat în aceste luni cum să-și spele mâinile corect și eficient”, afirmă Rotary Club Oradea, pe pagina sa de Facebook.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.