fbpx

Bibliotecile şcolare ar putea avea un colţ dedicat părinţilor, la Bistrița-Năsăud

foto: Element5 Digital/ pexels.com

Bibliotecile şcolare ar putea avea un colţ dedicat părinţilor elevilor, la Bistrița-Năsăud, cu pe care aceştia le vor putea împrumuta, transmite Agerpres.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, Cristian Nicula, a declarat joi că va propune ca bibliotecile şcolare să adopte conceptul de „Biblioteca părinţilor”, prin amenajarea unui colţ care să conţină cărţi pentru părinţii elevilor, pe care aceştia le vor putea împrumuta.

Iniţiativa vine după o vizită efectuată la Şcoala gimnazială „Lucian Blaga” din municipiul Bistriţa, în preambulul Zilei naţionale a lecturii, unde a aflat că bibliotecara unităţii de învăţământ împrumută cărţi atât elevilor, cât şi părinţilor.

«Ar fi foarte frumos să avem aşa ceva (în bibliotecile şcolare – n.r.), adică să mai citească şi părinţii, mă tare tem că nu ar strica. La şcoala „Lucian Blaga” se desfăşoară foarte frumos, doamna bibliotecară de acolo are tact. Mi-a dat şi mie o carte: ‘Inteligenţa materiei’, de Dumitru Constatin Dulcan. Voi propune ca această iniţiativă să se extindă la nivelul judeţului», a declarat şeful IŞJ, Cristian Nicula, pentru Agerpres.

La nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud funcţionează 30 de biblioteci şcolare.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.