fbpx

Ariana, fata infectată cu SARS-CoV-2, care s-a internat pentru a-şi proteja mama, s-a întors acasă

Ariana, fata din Oradea infectată cu SARS-CoV-2 care s-a internat pentru a-și proteja mama vulnerabilă din cauza istoricului medical, s-a externat și se simte bine, anunță BIHOREANUL, publicația care a și relatat prima dată despre acest caz.

“Nu mă aşteptam să ajung subiect de presă. Am făcut ce cred că ar fi făcut în aceeaşi situaţie orice copil pentru părinţii săi şi orice părinte pentru copiii lui”, a declarat Ariana, pentru jurnaliștii publicației citate.

“Am suferit puţin, dar am procedat corect”, zice ea despre cele 14 zile pe care le-a petrecut în spital

Despre experienţa de “pacient Covid” Ariana crede că a fost “aventura vieţii” sale de până acum. “După ce am ajuns la secţia de Infecţioase din strada Republicii am aşteptat cam o jumătate de oră să mi se facă internarea. De cum am intrat în clădire şi pe măsură ce mergeam pe coridor spre salon, un “astronaut” împrăştia cu dezinfectant peste tot în urma mea. Mă simţeam eu însămi ca un mic virus care pătrunde într-o cameră de unde nu va mai ieşi două săptămâni”, povesteşte fata. După câteva ore, seara, o asistentă avea s-o găsească tot în hainele de stradă. “M-a întrebat dacă voi rămâne aşa 14 zile. Atunci mi-am dat seama cât de mult voi sta singură şi închisă…”, spune Ariana.

 Încă din clipa când a aflat că are COVID-19, Ariana, o fetiță de 12 ani din Oradea, şi-a făcut singură bagajul şi i-a cerut mamei să cheme o ambulanţă care s-o ducă la secţia de Boli Infecţioase, scria, în urmă cu două săptămâni, ebihoreanul.ro. Din acea zi, femeia a mai văzut-o doar în pozele pe care naşii fetiţei le fac când o “vizitează”, din curtea spitalului, la geamul salonului.

Citește reportajul, integral, aici.

Confirmată cu Covid după întâlnirea cu o prietenă care avea coronavirus fără să fi ştiut, Ariana a decis să se interneze de dragul mamei. Fiindcă femeia are o afecţiune oncologică, fetiţa chiar a insistat să fie dusă la spital, deşi mama o voia acasă, fiind nedespărţite de la naştere, de când o creşte singură în urma unei tragedii în familie.

Potrivit sursei citate, mama Arianei îşi aminteşte că fetiţa încă dormea când a vorbit la telefon cu reprezentanta DSP. “S-a trezit pe la ora 10, mai târziu decât de obicei, şi când m-a văzut plânsă şi-a dat seama că şi al doilea rezultat a ieşit rău. Mi-a spus hotărâtă că vrea să o sun pe doamna doctor, că vrea să se interneze. I-am răspuns că eu nu vreau, dar pur şi simplu s-a dus în cameră, şi-a făcut singură bagajul şi apoi mi-a cerut să sun la Salvare, s-o ducă la spital”, a povestit femeia.