Mama din Oradea care a denunțat presiunile părinților pentru ”cotizație”, amenințată de reprezentantul Primăriei în consiliul școlar
03 Martie 2020, 15:43
Mihaela Ichim, profesoara din Oradea care a denunțat presiunile unor părinți pentru a cotiza în vederea cumpărării unui alfabetar și a unui cadou pentru învățătoare, a povestit pentru ”Educație Privată” că gestul său a produs o reacție de intimidare din partea școlii.
”Am fost chemată astăzi la școală, de directorul unității de învățământ. La discuție a participat și reprezentantul Primăriei în consiliul de administrație a școlii. Printre altele, mi-a adus la cunoștință că prin felul în care am procedat am încălcat articolul 1 din ROFUIP (regulamentul de ordine interioară), aducând prejudicii grave imaginii școlii. Mi-a spus că niciun reprezentant legal al școlii nu a cerut vreun leu și că părinții sunt cei care vor să dea bani, sub formă de donații. Eu am perceput această discuție ca pe o amenințare”, afirmă Mihaela Ichim.
CONTEXT
Mihaela Ichim, profesoară în Oradea și mama unui copil aflat în clasa pregătitoare, a publicat pe pagina sa de Facebook o conversație din grupul de Whats’App, în care alți părinți îi cer să își mute copilul din clasă, după ce a refuzat să contribuie la cadoul învățătoarei și la achiziționarea unui alfabetar. Mihaela Ichim spune că atitudinea acestor părinți nu a descurajat-o și a explicat de ce a refuzat contribuția financiară.
Preluăm postarea, cu acordul autoarei.
Dragi părinți, căci vouă mă adresez, este inadmisibil unde s-a ajuns. Unde am ajuns noi, ca oameni. În imaginea de mai jos vedeți reacțiile părinților, ai căror copii sunt în clasa cu fetița mea, la școală “Nicolae Balcescu” din Oradea. Reacție veniră în urma refuzului meu de a da bani pentru cadoul dnei invatatoare și pentru achiziționarea unor perdele și a unui alfabetar. 1. Nu am facut-o din răutate. Ci pentru ca lucrez în învățământ și știu, după 17 ani de dăruire, ca lucrurile se pot face și altfel, nu doar stand cu mana întinsă în fata părinților. Avem proiecte europene, avem ONG-URI foarte implicate, care lucrează pe proiecte cu școli, avem sponsorizări, avem bani de la primarii. Doar ca lucrurile astea ar trebui făcute de cadre didactice și manageri gratis și cu multe ore petrecute în fata calculatorului.
Dacă eu am putut, și alții pot.
2. Nu am facut-o pentru ca este ilegal( art. 5, lit. b), pct. II din Codul Cadru de etica al personalului didactic aprobat prin Ordinul MEN nr. 4831/2018) și imoral.
3. Nu am facut-o pentru ca de ani de zile încercăm să schimbam tara asta, pentru ca ne plângem de indiferenta și șpăgi care domnesc în toate instituțiile statului, dar noi, ca actori principali, nu facem nimic sau chiar contrariul.
Sa ajung sa fiu “sfatuita” sa-mi mut copilul în alta clasa, e prea mult. Pentru mine și pentru copilul meu.
AJUNGE! VREAU O ROMÂNIE FRUMOASA! UPDATE: