fbpx

Cât de sigură este întoarcerea copilului tău la școală? Află din chestionarul CDC!

Sursă foto: Photo 190211543 © - Dreamstime.com

CDC (Center for Disease Control), instituția americană care se ocupă cu controlul bolilor pe teritoriul SUA, a realizat un chestionar prin intermediul căruia părinții pot estima cât de sigură este întoarcerea propriilor copii la școală, în contextul pandemiei. 

Prezentarea chestionarului:

Mulți părinți, îngrijitori și tutori se confruntă cu alegeri noi și dificile despre modul în care copilul lor se va întoarce la școală în această toamnă. Ei trebuie să aleagă între învățarea în format clasic și cea virtuală.
Acest instrument este conceput pentru a ajuta părinții, îngrijitorii și tutorii să cântărească riscurile și beneficiile opțiunilor educaționale disponibile și pentru a-i ajuta să ia decizii cu privire la trimiterea copilului lor la școală. Este organizat pentru a oferi părinților și îngrijitorilor:
Informațiile despre COVID-19 și de ce redeschiderea în siguranță a școlilor este atât de importantă.
Instrumente care vă ajută să evaluați riscul de COVID-19 al copilului și familiei dvs, dar și să luați în considerare factorii care vă vor ajuta să alegeți, dacă vi se oferă, formatul instrucțional (de exemplu, virtual, personal sau o opțiune hibridă). În plus, vă poate fi de folos pentru a vă pregăti pentru anul școlar, indiferent de format.

Școlile joacă un rol important în realizarea, sănătatea și bunăstarea educațională a elevilor. Lucrând cu oficialii din domeniul sănătății locale și cu părinții și îngrijitorii, școlile au, de asemenea, un rol important în încetinirea răspândirii SARS-CoV-2 (virusul care provoacă COVID-19), protejând în același timp elevii, profesorii și personalul și contribuind la siguranța elevilor. și la crearea unor medii de învățare sănătoase.
Pe măsură ce școlile încep să se redeschidă, părinții, tutorii și îngrijitorii vor lua decizii pe baza a numeroși factori, cum ar fi preferințele individuale, preocupările de sănătate, situațiile de muncă și felul în care se raportează la școală. Atunci când luați decizii cu privire la școală pentru familia dvs., există multe lucruri la care trebuie să vă gândiți, dincolo de mediul academic, cum ar fi accesul la programe de masă în instituțiile de învățământ, servicii sociale, îngrijire cu program prelungit, activități extrașcolare, sprijin social și emoțional din partea colegilor și a educatorilor sau transportul .
Multe școli oferă părinților și tutorilor posibilitatea de a alege între modalitățile de instruire personală și cele virtuale. Instrumentul de luare a deciziilor CDC pentru părinți și tutori este conceput pentru a vă ajuta să evaluați întoarcerea la școală și alegerile pe care le oferă școala copilului dumneavoastră.

Completează chestionarul, aici.