fbpx

Argumente ale părinților care aleg homeschooling pentru copiii lor: carențele sistemului românesc și educația personalizată

Bogdan și Mihaela, părinții unor copii care fac școala în sistem homeschooling, au explicat, pentru Ziarul de Iași, care au fost argumentele lor când au ales acest sistem.

 

Confirm publicației citate, Bogdan și Mihaela sunt și membri ai unui cult penticostal, informație relevantă, dat fiind că majoritatea copiilor din Moldova, dar și din alte regiuni ale România, înscriși în sistemul de homeschooling, provin din comunități religioase.

 

În Bihor,  părinții unor copii care făceau homeschooling au fost condamnați, recent, pentru că nu i-au înscris în sistemul oficial de școlarizare, singurul recunoscut la nivel național.

 

În articolul publicat de Ziarul de Iași, Bogdan și Mihaela au explicat de ce au făcut aceeași alegere.

 

“Mihaela, soţia mea, a aflat că se poate face homeschooling. La început nu aveam mare încredere, apoi m-am documentat, m-am întâlnit şi cu o familie care făcea de mai mulţi ani home-schooling şi m-am convins că e ceea ce căutam pentru educaţia copiilor noştri. Argumentele în favoarea homeschooling-ului au fost şi carenţele din sistemul românesc de învăţământ, plus că m-am gândit că le-am putea oferi o educaţie personalizată”, spune tatăl.

 

„În sistemul public, unde e totul la grămadă, copilul are numai de pierdut, e frustrat, de obicei în sistem copiii ăştia sunt primii care se apucă de făcut prostii. În schimb, într-un sistem în care fiecare copil este privit şi apreciat individual, acesta are încredere în sine însuşi, ştie că e capabil. Profesorii ar putea să facă diferenţa, dar nu o fac. În Austria, învăţătoarea încerca să lucreze particularizat cu ei. În România numai olimpicilor li se acordă atenţie suplimentară. În Austria, modul de predare la grădiniţa la care a fost înscris Tiberiu semăna mult cu metoda de predare din homeschooling, iar lucrurile acestea nu le-am găsit în România”  adaugă Bogdan.

Citește articolul integral, pe Ziarul de Iași.

 

Sursă foto: Freepik

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.