fbpx

Arafat Nu există nicio garanție că școlile se vor redeschide peste două săptămâni

Raed Arafat, șeful DSU, a declarat, în această seară, la Digi 24, că nu există nicio garanție că elevii vor reveni la școală, fizic, pe 8 noiembrie.

”Nu este nicio garanție, pentru că nu știm cu va evolua. La 10 zile vom evalua și vom vedea cum se mișcă situația”, a spus Raed Arafat.

El a confirmat că școlile private pot desfășura cursuri online, în perioada de vacanță.

Întrebat de ce nu li s-a oferit și școlilor de stat această variantă, secretarul de stat a explicat că această chestiune a fost discutată cu Ministerul Educației și că decizia a fost luată din cauza discrepanțelor în calitatea accesului la internet și a actului educațional în sistemul public de învățământ.

CONTEXT

Guvernul a adoptat, astăzi, integral, restricțiile propuse de CNSU, inclusiv articolul care prevedea că after-schoolurile vor fi închise, au declarat surse din Executiv pentru Educație Privată.

Școlile și grădinițele din sistemul de învățământ privat pot ține cursuri online în vacanța de două săptămâni. Acest lucru reiese din coroborarea articolului 8 al deciziei CNSU cu ordinul de ministru.

Astfel, ordinul de ministru se referă doar la vacanța pe care o vor lua grădinițele și școlile de stat, în timp ce articolul 8 din decizia CNSU prevede doar suspendarea activității fizice în unitățile private.

În niciuna dintre reglementări nu apare vreo restricție cu privire la școala online în unitățile particulare.

Contactat de Educație Privată pentru a verifica această informație, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat:

”Ministerul Educației reglementează/este abilitat doar pentru punerea in aplicare a Articolului 7 din Hotărârea CNSU nr. 91.
Activitatea unităților de învățământ privat (inclusiv cele cuprinse in Registrul Special), precum și activitatea de tip after-school, fac obiectul prevederilor articolului 8 din Hot CNSU nr. 91, fără implicarea Ministerului Educației.”

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.