fbpx

Unitățile de învățământ privat pot face școală online în vacanța de două săptămâni

Școlile și grădinițele din sistemul de învățământ privat pot ține cursuri online în vacanța de două săptămâni. Acest lucru reiese din coroborarea articolului 8 al deciziei CNSU cu ordinul de ministru.

Astfel, ordinul de ministru se referă doar la vacanța pe care o vor lua grădinițele și școlile de stat, în timp ce articolul 8 din decizia CNSU prevede doar suspendarea activității fizice în unitățile private.

În niciuna dintre reglementări nu apare vreo restricție cu privire la școala online în unitățile particulare.

Contactat de Educație Privată pentru a verifica această informație, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat:

Ministerul Educației reglementează/este abilitat doar pentru punerea in aplicare a Articolului 7 din Hotărârea CNSU nr. 91.
Activitatea unităților de învățământ privat (inclusiv cele cuprinse in Registrul Special), precum și activitatea de tip after-school, fac obiectul prevederilor articolului 8 din Hot CNSU nr. 91, fără implicarea Ministerului Educației.

Ce prevede articolul 8 din decizia CNSU

Art.8 – (1) Se suspendă activitățile care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în toate unitățile de învățământ privat, inclusiv în cele cuprinse în Registrul special al organizațiilor furnizoare de educație care organizează și desfășoară pe teritoriul României activități de învățământ corespunzătoare unui sistem educațional din altă țară, pentru perioada 25.10.2021-05.11.2021.
(2) Se propune suspendarea activităților cu prezența fizică la nivelul tuturor unităților sau operatorilor economici care desfășoară activități tip after-school, în perioada 25.10.2021-05.11.2021.

 

Ce prevede ordinul de ministru:

Art. 1 Prin derogare de la prevederile Ordinul ministrului educației naționale nr. 3.243 din 5 februarie 2021, privind structura anului școlar 2021-2022, publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 156 din 16 februarie 2021, în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie 2021, preșcolarii și elevii din învățământul primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal sunt în vacanță.

Citește și

ERATĂ a Grupului de Comunicare Strategică: Creșele rămân deschise

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.