fbpx

Anglia: Crește numărul tinerilor cu Covid la ATI. O treime din populația între 18 și 29 de ani nu e vaccinată

Photo 93050162 © Sudok1 | Dreamstime.com

Crește numărul tinerilor cu Covid internați la ATI (terapie intensivă) în Anglia, anunță platforma Biziday, care citează The Guardian.

Epidemiologii le recomandă să se imunizeze, pentru a evita o suferință ”care nu este necesară”, relatează jurnaliștii. O treime din populația cu vârste între 18 și 29 de ani nu este vaccinată anti-Covid.

Epidemiologii atrag atenția că, deși rata de infectare a scăzut pentru a cincea zi consecutivă, încă este prea devreme pentru a fi observat impactul ridicării măsurilor din 19 iulie. Serviciul Național de Sănătate (NHS) a subliniat că în Anglia, o treime din populația din grupa de vârstă 18-29 de ani nu a fost vaccinată anti-Covid, adică una din zece persoane din totalul populației adulte.

Potrivit estimărilor Biroului pentru Statistici Naționale (ONS), în Anglia, cazurile de Covid sunt de șase ori mai frecvente în rândul populației din grupa 16-24 de ani, față de grupa celor cu vârste între 50 și 69 de ani. 

Deși tinerii prezintă, în general, un risc mult mai scăzut de a face forme severe sau a muri din cauza coronavirusului, medicii spun că pacienții internați au vârste din ce în ce mai scăzute și simptome grave: ”Majoritatea celor care necesită terapie intensivă sunt nevaccinați: unii dintre ei vor muri. Este nespus de greu pentru noi să vedem oameni care trec printr-o suferință pe care ar fi putut-o evita prin vaccinare. Vedem pacienți de 30 de ani, sau chiar 20, fără alte probleme medicale, în unitățile ATI, a declarat dr. Samantha Batt-Rawden, medic ATI.

Presa britanică notează că în primul weekend după ultima etapă de ridicare a restricțiilor în Anglia, tinerii s-au înghesuit în cluburile de noapte, nu au purtat măști și nici nu au păstrat distanțarea socială. Regatul Unit a înregistrat 29 de mii de cazuri noi duminică, față de 48 de mii cu doar șapte zile în urmă.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/stock-photo-patient-intensive-care-unit-image93050162

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *