fbpx

Anca Tîrcă: Cum ne pregătim să începem școala în siguranță

Expertul în educație Anca Tîrcă prezintă, pe blogul său, mai multe sfaturi pentru a începe școala în siguranță.

Iată ce cred că ar trebui să facă școlile, directorii și profesorii în cele 2 săptămâni care urmează, pentru a începe cursurile în siguranță:

➤Să analizezi ce a mers și ce nu a mers în perioada anterioară de învățare la distanță și să ia măsuri de îmbunătățire în semestrul I.

➤Să analizeze pentru fiecare disciplină cum a fost parcurs curriculumul și să facă împreună planuri de recuperare.

➤Să citească cu creionul în mână regulile privind redeschiderea școlilor. 

➤Să se zbată pentru a se face testarea profesorilor și elevilor. 

➤Să facă curat lună în școală, să vopsească, să zugrăvească, să repare, să tundă iarba și să aranjeze curtea și grădina, să sticlească toaletele și toate spațiile de învățare. Să ia legătura cu inspectoratul pentru a mări numărul de norme pentru personalul de întreținere.

 ➤Să monteze chiuvete cât de multe și dispensere cu dezinfectant pe holuri, în clase și în curtea școlii (știu, e greu acum, dar poate s-au gândit din timp). 

➤Să refacă/ facă traseele de intrare și ieșire din școală.

➤Să pună afișe în clase, pe holuri, oriunde, cu regulile de păstrat în școală.

➤Să împartă colectivele de elevi mari în 2 grupe și să îi aducă în 2-3 schimburi, dacă se poate. Să ia legătura cu ISJ să le spună cum vor fi plătiți profesorii care vor face ore suplimentare sau dacă le vor trimite cadre noi.  

➤Să pregătească sălile de clasă pentru max. 15 elevi, cu pupitre distanțate la 1,5-2 m. Dacă nu au spațiu necesar, să vorbească cu primarul pentru a găsi în oraș și alte clădiri în care să învețe copiii ( probabil că au făcut-o până acum , căci și acestea trebuie pregătite, igienizate etc.). 

➤Să amenajeze spații de învățare, clase în aer liber, în curte, în grădină, vezi ce idei am dat AICI. 

➤Să se asigure că au tot ce le trebuie pentru învățarea online – laptopuri pentru toți copiii și profesorii, posibilitatea tehnică de a transmite acasă activitatea din clasă, o platformă de lucru online etc.

Citește continuarea, aici.

Anca Tîrcă

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.