fbpx

Raed Arafat răspunde la întrebarea dacă și-ar trimite copilul la școală: ”Cel mai probabil, da”

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat, la Digi24, că, dacă ar avea copil, l-ar trimite la școală de la 14 septembrie, dar în cazul în care există măsuri clare, care vor proteja elevul. Acesta a explicat și ce măsuri ar mai putea fi luate odată cu începerea noului an școlar.

Raed Arafat a afirmat că, în funcție de riscuri, cursurile se vor ține “fie cu elevii în școală, fie cu elevii împărțiți între școală și zona online”.

“În același timp vor exista momente în care e posibil să se închidă câteva zile (școala – n.red.) dacă apare acolo un număr de cazuri. E o regulă care e pusă în ordin: cam despre ce număr de cazuri, în câte clase. Atunci se ia decizia dacă școala respectivă se suspendă pentru o scurtă perioadă”, a spus Arafat.

Întrebat dacă și-ar trimite copilul la școală, în cazul în care ar avea unul, secretarul de stat din MAI a răspuns: „Cel mai probabil da, dar știind că există măsuri care sunt luate bine și clare, care vor proteja copilul cât mai mult posibil”.

CONTEXT

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că profesorii cu vârstă mai înaintată și care prezintă comorbidități își pot ține cursurile online, relatează Digi 24.

“Noi sperăm să avem doar o creştere uşor simţită şi nu la nivelul copiilor, ci la persoanele cu risc. De aceea, medicina muncii ne-a şi recomandat şi am fost de acord ca tot ce înseamnă personal didactic şi nedidactic, peste 60 ani şi cei care au comorbidităţi să poată face cursurile online, precum şi libertatea pe care am lăsat-o autorităţilor locale, inspectoratelor şcolare judeţene, DSP-urilor, de a adapta scenariile pe care le-am gândit la fiecare unitate şcolară”, a declarat vineri Nelu Tătaru, citat de Agerpres.

În legătură cu posibilitatea ca profesorii să transmită boala, ministrul Sănătăţii a arătat că au fost elaborate nişte norme care trebuie respectate.

“Încă din 15 mai, când am avut primele măsuri de relaxare, fiecare măsură de relaxare a fost însoţită de un ordin de ministru (…) care specifica şi anumite norme în vederea funcţionării şi desfăşurării fiecărei activităţi în parte. Şi aici avem aceste norme, odată respectate sunt nişte riscuri asumate. Ţin să menţionez că din ce avem până acum, peste 84.000 cazuri de infectare în România, ieri erau 5.105 de infectări la copii, 1.978 de cazuri la copiii de 0-9 ani, 3.127 la copiii care erau între 10-19 ani. Copiii pot fi nişte purtători, patologia fiind redusă la această vârstă, de aceea trebuie să îmbinăm dorinţa, potenţialul şi capacitatea lor de a învăţa, cu siguranţa pe care trebuie să le-o acordăm noi, inclusiv acei profesori care ar trebui să respecte şi ei regulile”, a mai spus Nelu Tătaru.

trimite trimite

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.