fbpx

O fostă sportivă de performanță merge 600 km pe jos, pentru Educație

Sursă foto: www.bistriteanul.ro

Raluca Ciulei, fostă sportivă de performanță, a început, astăzi, un marș de 600 de kilometri, cu o miză neobișnuită. De data aceasta, ea nu va parcurge această distanță într-o competiție de sport, ci pentru Educație.

Potrivit ziarului Bistrițeanul, Raluca Ciulei își propune să parcurgă cei 600 de kilometri, în 21 de zile. Traseul va fi de la Bistrița la București și va trece prin opt județe. Pe parcurs, aceasta se va opri în comunități și pe la școli, unde va desfășura diverse activități extrașcolare alături de copii.

„Sunt foarte multe comunități, în zonele rurale, unde copiii nu au acces la niciun fel de activitate și adulții ar putea să se implice mai mult. De exemplu, un adult pasionat de lectură ar putea face un club de lectură în sat, unde să se întâlnească săptămânal. Cineva pasionat de sport ar putea să organizeze activități sportive cu copiii. Posibilitățile sunt multe”, explică Raluca Ciulei.

Aceasta practic preia tot ce a învățat în universitățile din străinătate și încearcă să implementeze în România, prin intermediul asociației pe care a fondat-o.

Sursă imagine: https://www.limmattalerzeitung.ch/

Potrivit site-ului său, în sezonul 1995-1996, Raluca Ciulei a fost campioană națională la tenis.

După ce s-a retras din sport, Raluca Ciulei a înființat asociația „Love for Life”, prin intermediul căreia promovează educația alternativă, prin joc, și activitățile extrașcolare, în special în mediul rural.