ICHB obține patru medalii, inclusiv una de aur, la Olimpiada Internațională de Fizică

Sursă foto: Pagina de Facebook a ICHB

Liceul Internațional de Informatică din București (ICHB), unitate de învățământ privat, a obținut patru dintre cele cinci medalii adjudecate de România la Olimpiada Internațională de Fizică de la Lisabona.

Informația apare într-un comunicat al Ministerului Educației, postat astăzi pe pagina de internet a instituției.

”Lotul olimpic de fizică al României a reeditat rezultatele remarcabile înregistrate la Olimpiada Internaţională de Fizică, obținând și la ediția din acest an cinci distincții: o medalie de aur, două medalii de argint și două medalii de bronz.

Astfel, după performanța din 2017, Petru Cotruț, elev al Liceului Internaţional de Informatică din București, și-a trecut în palmares încă o medalie de aur.

Sabina Drăgoi și Ștefan Dolteanu, colegii săi de la Liceul Internaţional de Informatică din București, au fost medaliați cu argint, în timp ce Cosmin Andrei (Liceul Internaţional de Informatică din București) și Răzvan-Mihai Ursu (Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța) au intrat în posesia medaliilor de bronz”, se precizează în comunicatul remis de Ministerul Educației.

ICHB reeditează, astfel, performanța de la Olimpiada Internațională de Matematică de anul acesta. La competiția respectivă, desfășurată la începutul lunii iulie, patru dintre cele șase premii obținute de România au fost obținute de această școală privată.

A 49-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Fizică s-a desfăşurat la Lisabona, în perioada 21-29 iulie, reunind peste 400 de concurenţi din 90 de ţări. Prima Olimpiadă Internaţională de Fizică a avut loc în 1967, în Polonia, cu participarea a 5 țări, inclusiv România. Țara noastră a găzduit competiția de două ori (1972 și 1983).

Delegaţia României a fost coordonată de Delia Davidescu (cadru didactic la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală) și Adrian Dafinei (conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universităţii Bucureşti).