fbpx

5.400 de inspectori și de directori de școală ar putea fi numiți în mod aleatoriu

Ministerul Educației semnalează că în lipsa organizării de concursuri pentru posturile de inspectori școlari și de directori, aceștia vor fi numiți în mod aleatoriu în luna august, anunță portalînvățământ.ro. Școala ar putea fi condusă de două persoane, un director educațional și un manager, a mai anunțat el.

„Pe 9 ianuarie au expirat 4200 de mandate de director și directori adjuncți, iar în luna august, dacă nu vom avea răspunsul la aceste întrebări (organizare de concursuri – n.r.) se vor face 5400 de numiri la fel de aleator precum au fost făcute cele din ianuarie. Nicidecum într-o manieră care să privilegieze competența în detrimentul politicului. Se vor face la fel”, a declarat Cîmpeanu în cadrul unei dezbateri despre educație.
„Din cei 4200 de directori și directori adjuncți au fost menținuți peste 3400 și au fost schimbați 796. Aș vrea să pot impune o astfel de soluție prin care să pot prelungi mandatele acestor directori de școli însă legea educației este foarte clară – numirea o face inspectoratul cu consultarea consiliului de administrație, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de începerea anului școlar. Deci nu am posibilitatea să cer inspectorului să prelungească mandatele directorilor”, a precizat ministrul.
aleatoriu „Din cei 4200 de directori și directori adjuncți au fost menținuți peste 3400 și au fost schimbați 796. Aș vrea să pot impune o astfel de soluție prin care să pot prelungi mandatele acestor directori de școli însă legea educației este foarte clară – numirea o face inspectoratul cu consultarea consiliului de administrație, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de începerea anului școlar. Deci nu am posibilitatea să cer inspectorului să prelungească mandatele directorilor”, a precizat ministrul.

2 comments

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.