fbpx

390 de copii s-au născut în Ucraina în cele 9 zile de război

390 de copii s-au născut în Ucraina de pe 24 februarie, dara la care țara a fost invadată de armata rusă, a anunțat Lesia Vasylenko, membră a Parlamentului de la Kiev.

Dintre nou-născuți, 199 sunt băieți, iar 191 sunt fete, precizează parlamentarul.

Postarea parlamentarului este ilustrată cu o fotografie emoționantp, publicată pe Twitter de un soldat care se pregătea să plece la război. ”La revedere, băiețelul meu. Sper să supraviețuiesc și să te văd din nou.”

Situația din Ucraina la zi, relatată de Digi 24:

După nouă zile de război, forțele ruse încă nu au reușit să cucerească orașele mari ale Ucrainei. Mariupol este supus unei blocade, anunță primarul. La Cernihov, unde vineri noapte s-a înregistrat o explozie uriașă, se aud sirenele, la Sumî au loc lupte de stradă, iar Kievul este în continuare sub amenințarea unei coloane impresionante de vehicule militare care se îndreaptă spre oraș. O echipă de jurnaliști britanici a fost prinsă într-o ambuscadă, doi dintre ei fiind răniți de gloanțe. La ora 9:00, ora României, a intrat în vigoare o încetare a focului pentru evacuarea civililor din orașele Mariupol și Volnovakha.

Trupele rusești se apropie de centrala nucleară Iujnoukrainsk aflată în regiunea Mikolaiv, din sudul Ucrainei, a anunțat vineri ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield.

Iujnoukrainsk este a doua cea mai mare instalație nucleară din Ucraina după Zaporojie, centrala atacată și capturată vineri de forțele ruse.

„Forțele ruse se află acum la 30 de kilometri și continuă să se apropie de a doua cea mai mare instalație nucleară a Ucrainei”, a declarat ea, fără să denumească centrala.

Pe parcursul primelor opt zile de război al Rusiei împotriva Ucrainei, 28 de copii au murit și 64 au fost răniți, a anunțat comisarul pentru drepturile copilului Darya Gerasymchuk, citată de Radio Svoboda.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.