fbpx

Ministerul Sănătății de la Kiev: 14 copii uciși până acum în războiul din Ucraina

Sursă foto: Twitter, @franakviacorka

14 copii au fost uciși până acum în războiul din Ucraina, potrivit cifrelor comunicate de Ministerul Sănătății de la Kiev, citate de Kyiv Independent. 116 copii au fost răniți, conform aceleiași surse.

Conform bilanțului dat publicității astăzi, 352 de ucraineni și-au pierdut viața, iar 1684 au fost răniți.

Primul anunț public al autorităților ucrainene cu privire la moartea unui copil din cauza conflictului a avut loc aseară, când artileria rusă a lovit spitalul de oncologie pediatrică din Kiev, după cum anunța presa din capitala Ucrainei.

”Un foc de artilerie rusă a lovit spitalul de cancer pentru copii Okhmadit din Kiev, ucigând un copil și rănind doi, împreună cu doi adulți, conform televiziunii locale TSN, citată de publicația Kyiv Independent.

Conform sursei citate, situația pacienților raniți este stabilă. Ambii au avut leziuni minore la nivelul membrelor.

După ce bombardamentele și atacurile Rusiei în Ucraina au avut ca țintă zonele marilor orașe Kiev și Harkov, primarul Kievului, Vitali Kliciko, a anunțat, în seara aceasta, că orașul este încercuit și că nu mai poate fi făcută evacuarea civililor, relatează Digi 24.

Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că luni dimineața vor avea negocieri între o delegație a țării sale și o delegație rusă în Belarus, în apropiere de graniță.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.