fbpx

27 de elevi refugiaţi au sosit la Colegiul Militar din Breaza. Își vor continua studiile, online, cu profesori din Ucraina

Elevii  de la Colegiul Militar din Breaza i-au primit sâmbătă, 5 martie, cu flori, dulciuri și mărțișoare pe cei 27 de elevi refugiați (15 băieți și 12 fete) dintr-un liceu militar din Ucraina, anunță Ministerul Apărării Naționale.

Elevii ucraineni care au sosit în România însoțiți de un cadru didactic și de un ofițer din Armata Ucraineană.
Elevii, care provin din mai multe zone din țara vecină, inclusiv Donbas, își vor continua studiile, în fomat online, cu profesori din Ucraina. În acest scop, ei au laptop-uri proprii și echipamente wifi.
Grupul din Ucraina a intrat în România joi, 3 martie, prin punctul de trecere al frontierei Isaccea. Au fost cazați, inițial, în internatul Liceului „Brad Segal” din municipiul Tulcea, de unde au fost aduși la Breaza cu mijloace de transport asigurate de autoritățile locale din Tulcea. Pe parcursul drumului au fost însoțiți de un echipaj de poliție militară.
La sosirea în sediul colegiului militar, elevii ucraineni au fost întâmpinați de o echipă formată din cadre militare și elevi, au făcut triajul epidemiologic, au fost cazați și au luat masa.
Colegii lor români le-au pregătit mesaje în limba ucraineană și mici cadouri de bun-venit, ca de la copil la copil – dulciuri, jucării de pluș și obiecte de strictă necesitate. Cele 12 fete au primit mărțișoare și flori.
Astfel, Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne (prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, care a făcut solicitarea de ajutare a elevilor ucraineni) continuă să participe la efortul național de gestionare a fluxului de refugiați din țara vecină, grav afectată de războiul declanșat de Federația Rusă.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.