fbpx

După grădiniță, și un liceu a fost bombardat în Donbass. 30 de elevi erau în clădire

După ce o grădiniță a fost bombardată dimineață, și un liceu din Donbass a fost ținta proiectilelor astăzi.

Informația a fost făcută publică de administrația ucraineană din regiune, care a făcut anunțul pe Facebook:

Astăzi în jurul orei 10:25  a avut loc un bombardament de pe marginea teritoriului ocupat temporar pe raza localității. Vrubivka, în urma căruia unul dintre obuze a lovit Liceul Vrubivsky. aflat în orașul Popasnyansky. La momentul atacului, în liceu erau 30 de elevi și 14 cadre didactice. 

La subsolul liceului se află 8 elevi și 2 cadre, restul copiilor au fost luați de părinți.
S-au înregistrat avarii și la două locuințe din apropiere. De asemenea, infrastructura de utilități, respectiv conducta de înaltă presiune a fost afectată. În acest moment, în bagatopoverhivkah există 70 de apartamente și 96 de case private.

Forțele Armate Ucrainene din Donbass au anunțat, dimineață că o grădiniță din Lugansk a fost bombardată de Rusia. Imagini de la presupusul atac au fost publicate pe pagina oficială de Operațiunea Forțelor Unite, o structură a armatei ucrainene care operează în regiunea separatistă Donbass.

Mesajul publicat de structura militară:

Cu un cinism deosebit, trupele de ocupație ruse au tras un bombardament asupra localității Stanitsa Lugansk, care se află în regiunea Lugansk. Ca urmare a loviturile de artilerie grea lansate de către teroriști, obuzele au intrat în grădiniță. Potrivit datelor preliminare, doi civili au fost răniți. De asemenea, a fost avariată infrastructura de utilități – jumătate din localitate a rămas fără curent electric. Operațiunea Forțelor Unite a evacuat imediat rezidenții civili la adăpost.

Potrivit presei de la Kiev, citată de Digi 24, atacul de artilerie a început la ora 9 dimineața, după ce separatiștii au acuzat forțele guvernamentale că au deschis focul de mai multe ori, iar în decursul zilei de ieri, un membru al Poliției Naționale din Donețk ar fi fost împușcat de un lunetist ucrainean. De asemenea, în urma atacului, jumătate din localitate a rămas fără electricitate. Forțele armate guvernamentale au reușit să evacueze civilii de pe raza acțiunilor militare, în buncăre. 

În ultimele 24 de ore, mai multe informații despre presupuse atacuri reciproce au fost lansate atât de partea ucraineană, dar și de canale rusești care activează în regiunea separatistă Donbas. Aserțiunile nu a fost, însă, confirmate, până acum, de organizațiile internaționale.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.