22 iulie 2005: Microsoft anunță Vista

Windows Vista este o versiune a sistemului de operare Microsoft Windows, proiectată de corporația Microsoft. Înainte de anunțul sub acest nume din 22 iulie 2005, Windows Vista a fost cunoscut sub numele de cod Longhorn, după Salonul Longhorn, un bar cunoscut din orașul Whistler din provincia canadiană Columbia Britanică. Windows Vista a fost lansat în noiembrie 2005 pentru firme și parteneri de afaceri iar în ianuarie 2007 a fost lansat pentru utlizatorii obișnuiți. Această lansare vine după mai mult de cinci ani de la apariția pe piață a sistemului de operare Windows XP, fiind cea mai mare distanță între două lansări succesive .

Windows Vista a fost primul sistem de operare care a conținut widget-uri.De la el a inceput modul “Aero” în care ferestrele erau transparente astfel continuat la Windows 7 și terminat la Windows 8.

windows vista

Windows Vista a fost comercializat în 35 de versiuni lingvistice, între care și una în limba română.

bill gates@bucharest

Produsul a fost lansat în România la 1 februarie 2007 de către co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, în cadrul ceremoniei de deschidere a Centrului Global de Suport Tehnic de la București.

Citește și:

21 iulie 1904: Au fost finalizate lucrările la Transsiberian