fbpx

21 iulie 1904: Au fost finalizate lucrările la Transsiberian

Calea ferată transsiberiană, care leagă capitala Rusiei de Orientul Îndepărtat, este cea mai lungă cale ferată din lume:măsoară nu mai puțin de 9.289 de kilometri, iar ramurile sale secundare fac legătura și cu Mongolia, China și Coreea de Nord.

cea mai lunga cale ferata din lume

Ca și în cazul căii ferate transcontinentale din Statele Unite ale Americii, inginerii ruși au decis să înceapă construcția din ambele capete pentru ca cele două segmente să se întâlnească la mijloc. În 1890 a fost ridicat un pod de-a lungul râului Ural, iar noua cale ferate a pătruns în Asia. Opt ani mai târziu, primele trenuri ajungeau pe malurile Lacului Baikal. Până la terminarea segmentului de cale ferată care înconjura lacul (în 1904), traversarea Baikalului se făcea un feribot special. Pe malul celălalt, calea ferată continua de acolo spre est, peste fluviul Amur, până la Habarovsk, unde începea segmentul care făcea legătura cu Vladivostok.

paza la trans siberian 1910Macagiu (acar) din Bashkir, munții Ural,1910 (History Today)

În zilele noastre, o călătorie pe calea ferată transsiberiană, care leagă Moscow de Vladivostok trecând prin Nizhny Novgorod, Yekaterinburg, Omsk, Novosibirsk și Irkutsk, durează aproximativ o săptămână.

Citește și:

20 iulie 1969: Primul om pășește pe Lună

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.