fbpx

Grădinița ATELIER Nr. 1, Iași

Iași

Prezentare

Înființată în anul 2009, Grădinița Atelier Nr. 1, funcționează într-o clădire frumoasă și spațioasă, aflată într-o zonă verde, centrală, a municipiului Iași.

Aflată sub patronajul „Asociației Atelierele Copilăriei-Iași”, grădinița Atelier Nr.1 propune o ofertă educațională diversificată, un program educațional unitar, armonios, cu accente în domeniul de dezvoltare creativ și estetic, considerând că acesta are un rol deosebit de important în formarea personalității copiilor și în deschiderea timpurie a orizontului acestora spre valorile culturii naționale și universale.

creativitate

Numele grădiniţei este Atelier pentru că suntem foarte încrezatori în ideea că prin experiment şi prin stimularea continuă a imaginaţiei, a creativităţii şi a limbajului, copiii noştri vor creşte oameni frumoşi şi inteligenţi. Conţinuturile învăţării şi proiectarea activităţilor iau în considerare diferenţe individuale privind ritmul de dezvoltare al fiecărui copil.

Fiecare copil este unic în modul în care creşte, se dezvoltă, dobândeşte deprinderi şi competenţe. Copiii trec prin stadii similare de dezvoltare dar în ritmuri diferite.

Nu trebuie să ne aşteptăm ca toţi copiii să atingă aceleaşi standarde în acelaşi timp sau la acelaşi nivel de performanţă.

Copiii au rol activ în procesul de învăţare.

Copiii nu sunt recipiente pasive pentru cunoştinţe. Ei învaţă prin joc, prin implicare activă, prin angajare, explorare şi  exploatarea simţurilor – auz, văz, gust etc.

vaz auz gust simturi

Ne propunem să expunem copiii unei cât mai bogate game de oportunităţi de învăţare, în moduri diferite şi în contexte diferite.

Într-un mediu educațional stimulativ și creativ, pregătim copiii aflați la vârsta preșcolarității pentru o adaptare ușoară la următoarele niveluri de școlaritate, pentru o viață frumoasă și echilibrată.

Pentru următoarele luni pregătim următoarele activități:

  • Seria de conferințe: „Educația copilului în familie și în contexte culturale specifice”– conferențiază prof. univ. dr. Constantin Dram (18 Octombrie 2018 / 15 Noiembrie 2018/ 21 Februarie 2019 / 21 Martie 2019 / 23 Mai 2019)
  • Gala Atelier – Gala Centenar, ediția a III-a (24 – 25 Noiembrie 2018)
  • La mulți ani, ROMÂNIA! – Expoziția anuală de pictură și ceramică: ATELIERELE COPILĂRIEI dedicată Centenarului Marii Uniri (29 Noiembrie – 7 Decembrie 2018)
  • Porți Deschise la Atelier 1 – activități demonstrative pentru părinții preșcolarilor (6-10 Mai 2019)

Vezi mai mult

Noutăți / activități

Galerie foto

Echipa

Educatoare cu experienţă şi drag de copii, colaboratori titraţi în dezvoltarea abilităţilor celor mici, un concept educaţional integrat.

Cadre didactice

Petronela Barbălată – director educativ

Mariana Cojocaru – educatoare

Eva Claudia Damian – educatoare

Dănuț Niță – educator

Felicia Marchidan – educatoare

Cătălina Elena Matei – educatoare

Georgiana Medeleanu – educatoare

Maria Alexandra Kircu – educatoare

Elena Mon – educatoare

Ioana Baciu – profesor de limba engleză

Leontin Păun  – artist vizual, profesor de modelaj

Ionuț Filimon – artist vizual, profesor de pictură

Tudor Rotaru – actor, profesor de artă dramatică

Ecaterina Rotaru – actor, profesor de artă dramatică

Daniela Ciubotariu – profesor de muzică

Paul Chirieac – instructor de dans

Vasile Boca – instructor de arte marțiale

Gheorghe Pancu – profesor de șah

Personal auxiliar

Medic primar pediatru/ Asistent medical/ Psiholog/ Logoped

Personal administrativ

Oana Mirela Zămoșteanu – manager, telefon 0746262979

Loredana Havârneanu – secretar școlar, telefon 0743350277