fbpx

Un grup de liceeni din cadrul Avenor College organizează a doua ediție TEDxYouth cu tema: „On Top of the World, What’s Next?”

După câștigarea francizei internaționale TEDxYouth anul trecut, o echipă de 30 de liceeni din cadrul Avenor College organizează sâmbătă, 18 noiembrie, ediția a doua, cu tema: „On top of the world, what’s next?”. Evenimentul va reuni la Cineplexx Băneasa șapte personalități din sport, medicină, business, cultură și voluntariat.

 

Într-o lume în care aspirația către excelență este mereu în lumina reflectoarelor, tema evenimentului nostru își propune să exploreze viața de după un mare succes – desăvârșirea dezvoltării personale și profesionale prin gestionarea provocărilor întâmpinate pe parcurs. 

 

TEDxYouth@AvenorCollege este un eveniment inițiat și organizat în exclusivitate de o echipă de 30 de liceeni. Unul dintre principiile noastre de bază este faptul că ideile, și mai ales inițiativa, nu sunt legate de vârstă – motiv pentru care conferința se adresează atât adolescenților, cât și părinților. Vrem să aflăm de la oameni care au atins deja excelența în domeniul lor de activitate, ce a urmat după. Cum se menține nivelul de performanță? Cât de mult ține de disciplină? Sperăm ca toate aceste întrebări să își primească răspunsul la finalul evenimentului.” au declarat Sandra Pitu și Sofia Ene, elevele din clasa a12-a, inițiatoare și coordonatoare ale proiectului

 

Fiecare școală se mândrește cu rezultatele academice ale elevilor săi. Pentru noi, pe lângă rezultatele academice, atitudinea antreprenorială și agilitatea sunt elemente la fel de importante, pe care încercăm să le insuflăm copiilor de la liceu pentru a putea naviga mai ușor prin viață. TEDxYouth este un astfel de proiect antreprenorial, inițiat și organizat de liceenii noștri, și suntem extrem de mândri de modul în care au gestionat acest proiect: de la câștigarea francizei, până la asigurarea line-up-ului de speakeri și detaliile organizatorice riguroase.”, spune Diana Segărceanu, Director Executiv, Acting Head of School si Co-fondator Avenor College.

 

Alături de moderatoarea acestei ediții, Iulia Ionescu – corespondent al știrilor PROTV și realizatoarea emisiunii iLikeIT, speakeri în cadrul evenimentului vor fi:

 

Dr. Mihail Pautov – medicul cu 25 de milioane de vizualizari pe luna pe toate platformele de social media și prezentator al emisiunii MEDICOOL de la Antena 1;

 

Adriana Istrate – singura femeie din România care a alergat maratoane pe toate cele 7 continente, din Antarctica până la Polul Nord;

 

Virgil Stănescu – fost jucător de baschet (selectat timp de 15 ani în echipa națională), căpitan al echipei, și de 5 ori cel mai bun jucător al României, co-fondator GOScholarship;

 

Adelina Toncean – fondatoarea Asociației Blondie, supranumită “îngerul copiilor bolnavi”;

 

Paula Herlo – jurnalist, unul dintre realizatorii emisiunii “România, te iubesc!”, de la PRO TV; unul dintre câstigatorii premiului Emmy pentru televiziune, obținut în 2008;

 

Alex Bogdan – actor de teatru și film;

 

Cristiana Oprea – pilot de raliuri, prima româncă care a concurat în Campionatul Mondial și European de Raliuri.

 

Conform politicii TEDx, niciunul din speakerii evenimentului nu este remunerat pentru prezența la eveniment. Suma obținută din vânzarea de bilete acoperă o parte din costurile de organizare.

 

Planificarea și organizarea evenimentului TEDxYouth@AvenorCollege a prilejuit munca în echipă a 30 de liceeni, principalele departamente de organizare fiind:

  • Speaker management;
  • Executive production;
  • Event management;
  • Communications, editorial and marketing;
  • Sponsorship and budgets management;
  • Design;
  • Website management; 
  • Legal;

 

Bilete pot fi achiziționate pe platforma Entertix: https://www.entertix.ro/evenimente/18740/tedxyouth-avenor-college-18-noiembrie-2023-tba-bucuresti.html 

 

Avenor College este o școală internațională bilingvă din București, înființată în 2007, având în prezent peste 700 de copii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani și o echipă formată din peste 180 de membri. Școala este acreditată de Ministerul Educației din România și de British Schools Overseas și autorizată de Cambridge International Examinations să susțină examinări recunoscute la nivel internațional: Checkpoint, IGCSE și A level. De asemenea, este membră a Common Ground Collaborative, o rețea globală inovatoare de școli internaționale de elită. Avenor College a fost înființată de Fundația Avenor, o organizație non-profit, fondată de Diana și Florin Segărceanu.

 

Despre TEDx: În spiritul ideilor care merită să fie răspândite, TEDx este un program de evenimente locale, auto-organizate. În cadrul unui eveniment TEDx, videoclipurile TED Talks și vorbitorii live se combină pentru a genera discuții profunde și conexiuni. Aceste evenimente locale, auto-organizate, poartă marca TEDx, unde x = eveniment TED organizat independent. Conferința TED oferă îndrumări generale pentru programul TEDx, dar evenimentele TEDx individuale sunt organizate în mod independent.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.