fbpx

AVENOR College

București - Sector 1

Prezentare

Avenor College este o instituție educațională non-profit, o școală internațională bilingvă ancorată în cultura românească. Co-creăm pentru fiecare dintre elevii noștri între 2 și 18 ani experiențe de învățare stimulante care le formează competențele pentru viitor. Viziunea noastră este să creăm un reper educațional pozitiv și inovativ în România.

Misiunea noastră

„Co-creăm cel mai bun viitor”

La Avenor College, toți învățăm, toți suntem și elevi, și profesori. Formăm liderii viitorului, provocându-i pe elevi să-și descopere calitățile și talentele, să-și creeze propriul traseu de învățare și să-și contureze propriul viitor. Lucrând împreună, co-creăm cel mai bun viitor pentru fiecare elev, pentru fiecare membru al comunității și pentru noi toți împreună, în cadrul școlii și dincolo de ea.
avenor liceu

Drumul nostru de până acum

În 2007, școala a pornit cu cinci elevi de clasa întâi. Cincispezece ani mai târziu, Avenor College are aproape 700 de elevi între 2 și 18 ani și o echipă cu peste 140 de membri. Școala are două sedii în zona de Nord a Bucureștiului: o elegantă vilă istorică în care funcționează grădinița și un campus special proiectat și construit la liziera pădurii Băneasa pentru a găzdui școala și liceul.

Avenor College are dublă acreditare românească (ARACIP) și britanică (BSO – British School Overseas). Suntem autorizați de Cambridge International Examinations să susținem examinări recunoscute la nivel internațional: Checkpoint, IGCSE și A level. De asemenea, suntem membri ai Common Ground Collaborative, o rețea globală inovatoare de școli internaționale de elită.

avenor liceu

Povestea numelui Avenor

Numele Avenor vine de la viitor (fr. Avenir) și de la drum (engl și fr. Avenue). Avenor înseamnă cel care merge hotărât pe drumul lui, chiar dacă asta înseamnă și osteneală, și depășirea tenace a multor bariere. Dar și cel care face viitor. La Avenor College asta se întâmplă – creăm viitor. Afirmația nu este o figură de stil, ci spune direct și factual ce facem, împreună în comunitatea noastra și fiecare dintre noi în parte.

LICEUL Avenor College

Liceul internațional Avenor urmează curriculum britanic și are acreditare BSO (British School Overseas),  La Avenor programele academice sunt completate de oportunități de învățare în afara clasei, internship-uri, consiliere de carieră și pentru admiterea la universități.

Oferim două etape de studiu: IGCSE – International General Certificate of Secondary Education (clasele 9 și 10) și Advanced Level AS și A2 (clasele 11-12), permiţându-le elevilor să se pregătească pentru universități din România și din afara țării.

avenor liceu
IGCSE – International General Certificate of Secondary Education

IGCSE acoperă primii doi ani de studiu – clasele a 9-a și a 10-a din sistemul românesc / Year 10 și Year 11 din KS4 din sistemul britanic. Elevii susțin examene oficiale la finalul celor doi ani.

Elevii studiază următoarele materii IGCSE de bază:

• Mathematics
• English language
English literature
Sciences (Biology, Chemistry, Physics)

De asemenea, elevii aleg materii IGCSE suplimentare:

• Business Studies
• Art & Design
Computer Science
History
Global Perspectives
Drama
Media studies
French
German
Spanish
Co-ordinated Sciences (12)
Design & Technology

avenor liceu

În plus, elevii studiază și discipline co-curriculare care le îmbogățesc experiența de învățare:

Limba română

• Learning outside of the classroom (LOTC)
• Educație fizică
PSHE (Personal, Social and Health Education)

 

avenor liceu

Advanced AS/A2

Cursul Advanced Level are două părţi: AS și A2. Acestea acoperă ultimii doi ani de liceu  – clasele a 11-a și a 12-a din sistemul românesc/ Year 12 și Year 13 din KS5 în sistemul britanic – și pregătesc elevii pentru intrarea la Universitate.

Elevii vor studia 3 sau 4 discipline la nivelul AS și 3 discipline la nivelul A2. Alegerea disciplinelor studiate ar trebui să fie strâns legată de viitoarele planuri de studii universitare. Elevii susțin examene la finalul fiecăruia dintre cei doi ani și doar dacă promovează examenele AS își pot continua studiile la nivelul A2.

În clasa a 11-a, elevii aleg 3 sau 4 discipline de studiu A-Level:

• Art and design
• Biology
Chemistry
Computer Science
Economics English Literature
AQA – French, Spanish or German
History
Mathematics
Media Studies
Physics
Drama
Psychology
Global perspectives and research

avenor liceu

Elevii continuă să studieze și discipline co-curriculare:

• Limba și literatura română
• Learning outside of the classroom (LOTC)
Physical Education (PE)
PSHE (Personal, Social and Health Education)

Programul Learning Outside of the Classroom (LOTC)

La Avenor College, considerăm că unele dintre cele mai importante experiențe de învățare pot avea loc în afara cadrului școlar tradițional.

Schimbările majore din economia mondială și din mediul de afaceri vor avea un impact profund asupra modului în care este structurată piața muncii și asupra abilităților necesare pentru locurile de muncă ale viitorului. Cele mai recente rapoarte arată că 65% dintre copiii care intră acum în școala primară vor avea joburi care nu au fost încă inventate. Într-un lume care se transformă rapid, capacitatea de a anticipa și de a-și pregăti elevii pentru abilitățile viitorului este esențială pentru orice instituție educațională.

Programul nostru „Learning Outside of the Classroom” abordează aceste noi tendințe printr-un curriculum bazat pe un ciclu de 2 ani.

Obiectivele sunt:

• dezvoltarea abilităților necesare pentru a înțelege ce înseamnă să fii antreprenor și să coordonezi propria afacere
dezvoltarea capacității de a lucra în echipă
aprecierea rolurilor și perspectivelor diverse
investigarea pieței muncii și a organizațiilor antreprenoriale
• dezvoltarea abilității de a comunica eficient în situații diverse, folosind tehnicile adecvate

 

avenor liceu

Internships

Elevii noștri de liceu participă în fiecare an la programe de internship care le oferă oportunitatea de a face stagii de practică în companii din domeniile lor de interes, pentru a înțelege cum funcționează o afacere, ce înseamnă să fii antreprenor, cum se îmbină pasiunea cu provocările, entuziasmul și munca în echipă.

În plus, liceenii pot alege să se implice în The Duke of Edinburgh’s International Award, un program de dezvoltare personală recunoscut și apreciat de universități și angajatori din întreaga lume.

Vezi mai mult

Noutăți / activități

Echipa

Echipa Avenor College a crescut organic, odată cu numărul de elevi la Grădiniță, Școală și Liceu. În prezent, avem 130 de educatori, profesori şi colaboratori și suntem într-un proces de recrutare continuu. Căutăm profesioniști în educație care să ne împărtășească valorile și principiile pentru a deveni împreună creatori de viitor.

Dacă îți dorești să te alături echipei noastre, chiar dacă nu avem momentan un post care să ți se potrivească, trimite-ne CV-ul tău pe adresa [email protected] și ținem legătura.

Vezi mai mult

Galerie foto