fbpx

Trei Colegii Naționale din Brașov îi dau afară pe elevii de gimnaziu care obțin medii sub cele fixate de conducere

Credit imagine: grupul de Facebook ”Părinții cer schimbare”

Trei unități școlare din Brașov, Colegiul Național Dr. Ioan Meșotă, Colegiul Național Andrei Șaguna și Colegiul Național de Informatică Grigore Moisil au în regulamentele de organizare prevederi potrivit cărora elevii de gimnaziu sunt dați afară din școală, dacă  nu obțin o medie anuală minimă, a cărei valoare este fixată de conducere.

Situația a fost descoperită și făcută publică de grupul de Facebook ”Părinții cer schimbare”, care a publicat linkuri către respectivele regulamentele și un contract educațional din Liceul Moisil, care conține această condiție referitoare la media generală.

Astfel, la Colegiul Național Andrei Șaguna, prevederea este următoarea: ”Elevii claselor a V-a, a VI-a şi a VII-a, care la sfârşitul anului şcolar nu obţin media generală de minimum 8.50, mediile generale la limba română şi la matematică de minimum 8.00,sau media generală la purtare de minimum 9.50, sunt declaraţi necorespunzători cu standardele şcolare asumate prin contractul educaţional semnat de părinte în momentul înscrierii la Colegiul Naţional „Andrei Șaguna” şi, în
consecinţă, nu vor mai frecventa cursurile colegiului, fiind obligaţi să se transfere, pentru anul şcolar următor, la alte şcoli. ”

Regulamentul Colegiului Național Dr. Ioan Meșotă prevede că ”Elevii din învăţământul gimnazial nu vor mai urma cursurile  în următoarele cazuri:
i. media la purtare pe un semestru este mai mică de 8,00 (opt).
ii. media anuală la disciplinele Limba și literatura română sau Matematică este mai mică de 7,00 (șapte), iar aceștia nu obțin nota minimă 7,00 (șapte) nici la reexaminarea care se va desfășura în perioada examenelor de corigență. ”

Contractul educațional semnat de părinții ai căror copii ajung la Colegiul Național De Informatică Grigore Moisil prevede că elevul va părăsi școala dacă media generală scade sub 8, media la purtare scade sub 10, iar media la disciplinele de studiu care sunt testate în Evaluarea Națională scade sub 7.

Documentele respective nu conțin, însă, nicio asumare din partea unităților școlare pentru situația în care elevii care dau examen de admitere pentru a intra la gimnaziu și au nevoie de note bune pentru a fi acceptați ajung să regreseze, în clasele de gimnaziu. Cu alte cuvinte, eșecul este atribuit exclusiv elevului, care este obligat să se transfere la altă școală și în niciun fel asumat de cadrele didactice.

 

Regulamentele respective sunt disponibile aici:

Regulamentul Colegiului Național Dr. Ioan Meșotă

Regulamentul Colegiului Național Andrei Șaguna

Regulamentul Colegiului Național de Informatică Grigore Moisil

Citește și

Ecaterina Andronescu, despre cazul Colegiilor Naționale din Brașov: ”Este o discriminare. Este ilegal”

8 comments

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.