fbpx

Toate olimpiadele și competițiile din anul școlar 2020-2021 vor fi suspendate

Olimpiadele și competițiile școlare vor fi suspendate din cauza pandemiei de COVID-19, care face imposibilă susținerea unora dintre aceste concursuri în format online.

Anunțul a fost făcut de secretarul de stat Luminița Barcari. 

„Numărul mare al competițiilor școlare și al elevilor participanți, precum și varietatea modalităților de desfășurare a competițiilor nu permit organizarea competițiilor școlare conform regulamentelor proprii în vigoare. Decizia de a organiza doar anumite olimpiade și concursuri școlare în mediul online ar crea o discriminare între elevi. În anul școlar 2020-2021, competițiile școlare, extrașcolare, așa-numitele olimpiade se vor suspendă”, a declarat Luminița Barcari.

O decizie similară a fost luată, în luna martie, pentru olimpiadele din anul școlar 2019-2020.

La vremea respectivă, ministerul Educației anunța, într-un comunicat de presă, suspendarea olimpiadelor și a concursurilor școlare:

”Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a convocat luni, 9 martie, o videoconferință cu inspectorii școlari generali și inspectorii școlari generali adjuncți în care s-au discutat măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor cu COVID-19 în unitățile de învățământ. De asemenea, ministrul a subliniat importanța dotării școlilor cu săpun și dezinfectant, iar inspectorii trebuie să se asigure de existența acestora, monitorizând  situația.

Ca o măsură de prevenire a îmbolnăvirii, ministrul Educației și Cercetării a hotărât suspendarea desfășurării tuturor olimpiadelor școlare județene și regionale, precum și a competițiilor sportive, până la o dată care va fi comunicată ulterior.

În cadrul videoconferinței a fost discutată și Procedura și criteriile de suspendare a cursurilor școlare în unitățile de învățământ în contextul confirmării unui caz/mai multor cazuri de COVID-19. Conform art. 4 din Hotărârea nr. 7 a Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, toți cetățenii români care se întorc din Italia, China, Iran, Coreea de Sud vor fi izolați la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. Acest articol se aplică și tuturor elevilor/studenților/cadrelor didactice care se întorc din țările menționate.”

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *