fbpx

Studenții de la UMF Iaşi sunt examinați online, după investiții de 800.000 de euro

foto: news.umfiasi.ro

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Iaşi a anunţat că a implementat o nouă metodologie de examinare online a studenţilor, cu ajutorul tehnologiei.

Rectorul UMF „Grigore T. Popa” din Iaşi, Viorel Scripcaru, a declarat că studenţii au dat teste la fiecare disciplină, notele obţinute reprezentând 20% din nota finală, urmate de examene practice eliminatorii notate cu „admis” sau „respins”, iar examenul teoretic s-a desfăşurat sub forma unui test grilă dat pe tabletă, acesta reprezentând 80% din notă. Susţinerea acestui examen pe tabletă este considerată de cei de la UMF Iaşi a fi o premieră la nivel naţional.

Primele examene teoretice în acest format s-au desfășurat sâmbătă, 21 ianuarie. „Micile neclarități și obstacole au fost depășite cu succes studenții au avut posibilitatea să își programeze singuri datele și orele de examen, ceea ce consider ca fiind un avantaj. Un dezavantaj ar fi suprasolicitarea platformei cu întrebările-grilă și accesul dificil pentru simulările de examen în timp util. Pentru mine, primul examen conform noii metodologii a derulat cu succes, dispozitivele au funcționat fără nici o problemă și profesorii supraveghetori au dirijat fluxul de studenți spre locul destinat fiecăruia”, a explicat Vlada V., studentă în anul V la Facultatea de Farmacie.

UMF Iaşi a investit în acest proiect aproximativ 800.000 euro pentru a cumpăra 600 de tablete, softul, infrastructura hardware şi software, de reţea şi Wi-Fi.

Este un sistem nou de evaluare. Scoate studenţii din zona de confort, deşi au fost multe schimbări în ultimii doi ani datorate pandemiei. Cred că un student care a parcurs 750 de enunţuri la o disciplină, a citit bibliografia pentru a-şi da seama care sunt răspunsurile corecte, are un nivel bun de cunoştinţe. Toţi cei 10.000 de studenţi şi-au programat examenele în funcţie de propriul sistem de învăţare. Astfel, un student poate susţine, în baza unei programări prealabile, examenul în ziua şi la ora dorită, fără să mai depindă de programul colegilor de grupă sau a cadrelor didactice. Dacă doresc, studenţii pot susţine toate examenele în aceeaşi zi”, a mai declarat rectorul UMF Iaşi, Viorel Scripcaru.

Și Mădălina Florea, studentă la Medicină, a trecut cu brio primul examen pe tabletă și crede că acest tip de evaluare este mult mai obiectiv: „Consider că noua metoda de examinare este un pas înainte către obiectivitate, dar mai mult de atât, este un ajutor și un imbold în pregătirea multora dintre studenții UMF Iași pentru examenul de rezidențiat. Deși poate începutul nu a fost ușor, iar rezistența la schimbare mare pe alocuri, rezultatul este pe măsură și vom continua să contribuim alături de conducerea Universității pentru a îmbunătăți acest proces și a-l aduce la forma lui cea mai bună”.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.