fbpx

Surse: Propunerea PNL pentru Ministerul Educației va fi Raluca Turcan

PNL va merge la Cotroceni cu propunerea ca Raluca Turcan să fie ministrul Educației, au declarat surse din partid pentru Educație Privată.

Raluca Turcan era unul dintre numele vehiculate pentru acest portofoliu, încă de săptămâna trecută.

Potrivit surselor noastre, președintele PNL, Ludovic Orban, ar fi insistat pentru varianta Sorin Costreie, însă membrii conducerii de partid au susținut-o, în majoritate, pe Raluca Turcan.

UPDATE, ora 22:00:

PNL a reevaluat: Sorin Cîmpeanu, contestat de zeci de ong-uri, este din nou propunerea pentru MEC

 

Prezentare

Raluca Turcan (n. 2 aprilie 1976, Botoșani, România) este un politician român (PNL), deputat de Sibiu în Parlamentul României.

Din 14 noiembrie 2019, Raluca Turcan a devenit vicepremier al ambelor guverne Orban.

S-a născut în 1976 în Botoșani. A învățat la liceul „A. T. Laurian” din Botoșani. Între anii 1996 – 1999 a urmat Institutul Pușkin la Moscova, Rusia, obținând o diplomă în rusă comercială. A absolvit în 1999 Academia de Studii Economice, Facultatea de Relații Economice Internaționale, diplomă în economie. În același an, 1999, a început un masterat la SNSPA București – master în Comunicare și Relații Publice.

A fost președintele interimar al PNL din 21 decembrie 2016, în urma demisiei Alinei Gorghiu, până pe 17 iunie 2017.

Este membru fondator al Partidului Liberal Democrat (PLD). După unirea Partidului Democrat cu Partidul Liberal Democrat, prin absorbția celui din urmă, Raluca Turcan ocupă în noul partid format (PD-L) funcția de vicepreședinte.

Economist și specialist în comunicare și relații publice, a contribuit la creșterea PNL-ului, făcând parte din echipa lui Theodor Stolojan, în perioada în care acesta a ocupat funcția de Președinte al Partidului Național Liberal.

Raluca Turcan a candidat din partea PD-L la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2008 pentru un post de deputat în orașul Sibiu (colegiul 2) și a câștigat cu aproximativ 47% (ca. 11.900 de voturi) un nou mandat.

Ce spune Raluca Turcan despre propriile studii:

Vicepremierul Raluca Turcan și-a publicat, pe pagina de Facebook, notele oobținute la Bacalaureat și la examenul de licență. Ea a explicat, de asemenea, în ce condiții a ajuns să studieze la Institutul Puskin din Moscova.

Postarea Ralucăi Turcan, integral:

Ieri a fost o zi tare draguță. A început campania electorală!!

Sunt sunată cu întrebarea: “Aveți diplomă de licență”? “Da, dar de ce doar de licență, merită să mă întrebați și de bac, după cum știți, realitatea bate filmul în România și tocmai am aflat că poți preda și la universitate fără bacalaureatul luat”.

Tot ieri am fost întrebată ce înseamnă cuvântul “masterandă” din CV. Am explicat că am urmat cursurile unui program de master fără a susține disertația. Sintagma e corectă și nu presupune absolvirea, dupa cum nici termenul “doctorand” nu presupune titlul de doctor. Dar, “La Institutul Puskin din Moscova ați studiat?” Da, am studiat, ca studentă a Academiei de Studii Economice din București, Facultatea de Relații Economice Internaționale. Am urmat, pentru cei interesați, mai multe cursuri de scurtă durată, de pregătire academică și politică, inclusiv în cadrul unui program Harvard derulat la Atena.

Pentru cei care nu cred că am luat Bacul și Licența decât dacă văd diplomele, le atașez scanate.

Îi rog pe această cale să vadă mediile finale, să rostească cifrele cu voce tare.

propunerea propunerea