fbpx

Monica Anisie: Bacalaureatul și Evaluarea Națională ar putea avea loc în luna iulie. Fără materia semestrului al doilea

Cursurile în școlile din România vor fi reluate în funcție de evoluția pandemiei, iar examenele de bacalaureat și Evaluare Naționale ar putea avea loc în luna iulie a anunțat ministrul Educației, Monica Anisie, într-o declarație de presă. Ministrul a precizat că materia de examinare nu va cuprinde programa semestrului al doilea. Tezele și testările se vor da doar din materia studiată până pe 11 martie.

Anisie a explicat că a avut consultări cu partenerii educaționali ai ministerului cu care a agreat măsurile care se impun odată cu reluarea cursurilor.

În privința reluării cursurilor, Anisie nu a avansar o dată posibilă, dar a spus că această decizie va fi liată în funcție de evoluția pandemiei, dar și de deciziile luate de Comitetul pentru Situații de Urgență.

Decizia este valabilă atât pentru unitățile de învățământ publice, cât și pentru cele private.

Anisie a mai spus că îi încurajează pe elevi să continue învățarea de acasă, mai ales pe cei care în luna iulie vor susține examene.

Ea a mai anunțat, de asemenea, că simulările de examene, dar și sesiunea de bacalaureat destinată elevilor olimpici sunt anulare. În aceeași situație sunt evaluările de la clasele a doua, a patra și a șasea.

Anunțul ministrului:

Declarații de presă – Ministerul Educației și Cercetării

Declarații de presă susținute de Monica Anisie, ministrul educației și cercetării, pe tema măsurilor cu privire la reluarea cursurilor.#unALTFELdeministru #MonicaANISIE

Publicată de Ministerul Educației și Cercetării-România pe Marţi, 7 aprilie 2020

Ulterior, Ministerul Educației a revenit și cu un comunicat de presă, în care sunt enumerate deciziile:

  • În funcție de data la care se vor relua cursurile, probele scrise ale Evaluării Naționale și ale examenului național de Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie. 
  • Programele de examen pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat nu vor cuprinde materia aferentă semestrului al II-lea.
  • Evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a, a VI-a, olimpiadele și concursurile școlare, precum și simulările pentru examenele naționale vor fi anulate.
  • Sesiunea specială a examenului național de Bacalaureat pentru olimpici va fi anulată.
  • Situația școlară a elevilor se va încheia cu minimum două note, cărora li se adaugă nota din teză, acolo unde este cazul.
  • Subiectele pentru tezele din semestrul al II-lea vor fi concepute doar din ce s-a studiat până la data de 11 martie 2020.
  • Calendarele pentru înscrierea în clasa pregătitoare, grădiniță și cel de mobilitate a personalului didactic vor fi decalate.

 

Președintele Iohannis a anunțat, luni, că săptămâna vitoare va semna un decret prin care starea de urgență va fi prelungită cu încă o lună.

„Trăgând linie şi adunând, am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgenţă. În acest fel, am solicitat Guvernului să vină cu propuneri pentru a fi incluse în acest decret. În cursul acestei săptămâni, vom elabora textul decretului şi la începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret care va prelungi starea de urgenţă cu încă o lună de zile”, a afirmat şeful statului.

04/07/2020