fbpx

Violeta Alexandru anunță prelungirea automată a indemnizațiilor pentru creșterea copiilor

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că indemnizațiile de creștere a copiilor vor fi prelungite pentru întreaga perioadă a stării de urgență.

Postarea Violetei Alexandru:

Părinții care au acasă copii mici merită să fie liniștiți. M-am gândit mai ales la aceia care ar putea să fie stresați pentru că le va înceta plata indemnizației de creștere copil în perioada stării de urgență.
În acest sens am făcut toate demersurile ca aceștia să beneficieze de o prelungire automată a plății, până la finalul decreteului prezidențial privind instituirea stării de urgență. Fără stres și fără griji suplimentare.
Mă interesează ca fiecare părinte să primească în această perioadă semnalul că este văzut de Guvern.

 Prelungirea are loc AUTOMAT, prin efectul legii.
 Părinții nu trebuie să depună NICIUN DOCUMENT, nu trebuie să facă NICIUN DEMERS!

Suntem aici. VA fi bine!

CONTEXT

Președintele Iohannis a anunțat, azi, că săptămâna vitoare va semna un decret prin care starea de urgență va fi p-relungită cu încă o lună.

„Trăgând linie şi adunând, am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgenţă. În acest fel, am solicitat Guvernului să vină cu propuneri pentru a fi incluse în acest decret. În cursul acestei săptămâni, vom elabora textul decretului şi la începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret care va prelungi starea de urgenţă cu încă o lună de zile”, a afirmat şeful statului.

”Va fi nevoie să se declare o creștere semnificativă a deficitului bugetar. Dar e nevoie de bani mai mulți pentru sănătate și asistență socială. Vom avea o situație complicată a bugetului. Dar e clar că aceasă complicație nu se rezolvă de la sine și va trebui guvernul să facă o analiză majoră și să nu ne limităm la câteva schmbări. Va trebui o reevaluare a veniturilor în scădere și cheltuielilor în creștere. Va fi necesară reevaluarea tuturor cheltuielilor din banul public”, a mai spus prșeedintele.