fbpx

Iohannis: Teatrele și cinematografele se vor putea redeschide, probabil, de la 1 septembrie

Teatrele și cinematografele se vor putea deschide probabil începând cu 1 septembrie, în condiții speciale, a anunțat președintele Klaus Iohannis. El a precizat că, atunci când aceste instituții își vor relua activitatea, trebuie lăsate locuri libere între spectatori, toată lumea trebuie să poarte mască și vor fi respectate măsuri speciale.

”Ce am fi fără cultură? Cred că este important”, a spus Iohannis.

Alte declarații făcute de președinte, îb cadrul conferinței de presă:

 Sunt două domenii în care consider că este cazul, este important să se reia activitatea atât cât se poate și acolo unde se poate, în condiții de siguranță. Primul sector – și aici recunosc că este un sector la care țin foarte mult – este zona culturală.

Al doilea sector care este în suferință și unde cred că este bine de asemenea să se reia activitatea acolo unde se poate este sectorul HoReCa, în special funcționarea restaurantelor în interior. Vremea se răcește, terasele se vor putea folosi încă o vreme, dar după un timp nu va mai fi posibil. Consider că după 1 septembrie, în anumite condiții, atenție, în anumite condiții restaurantele se pot deschide în interior. 

Cred că aceste două sectoare sunt importante, cred că după ce am învățat cum să ne comportăm în pandemie putem să facem acest pas, evident, nu ne întoarcem la normalitate, funcționarea se va face în condiții speciale, cu reguli speciale, cu norme speciale, dar acolo unde este posibil consider că este bine să se reia funcționarea.

oncediu nu am avut, nu am fost în locații publice și cum ne întâlnim noi, știți foarte bine, cu distanță, cu mască, dar am spus acest lucru și data trecută, pentru asta cred că este bine să se facă concediul, oamenii au nevoie de concediu, dar în condiții de siguranță, distanțare, mască, igienă, și atunci lucrurile pot merge mai departe. 

teatrele