fbpx

Anisie: Profesorii vor muta Cerul și Pământul. Apel pentru încetarea politizării în Educație

pământul

Ministrul Educației, Monica Anisie, a făcut un apel pentru încetarea politizării în Educație. ”Fac apel la toată lumea să încetăm să politizăm educația în aceste momente. Este nevoie de întreaga societate și e nevoie să fim îmnpreună. Dacă suntem împreună, se poate să facem educație”, a spus Anisie.

Ca mesaj pentru începutul de an școlar, ea a citat afirmațiile unei profesoare: ”Pe 14 septembrie, când te vei întoarce la școală, eu profesorul voi fi acolo, cu credința mea în tine și cu zâmbetul meu. Profesorii vor muta Cerul și Pământul pentru a da sens acestui an școlar zdruncinat de COVID-19.”

Anisie a prezentat și câteva date statistice despre situația profesorilor, în acest moment:

 106 cadre didactice sunt spitalizate

294 sunt în carantină care doresc să predea în sistem online

91 de cadre didactice sunt în concediu medical

Cadre didactice care au solicitat pensionarea-147

”Aș vrea să fac un apel către întreaga societate. Ne aflăm într-o situație dificilă șți aș vrea să punem umărul cu toții la revenirea copiilor în spoațiul școlii. Copiii își doresc să revină la școală”,a  mai spus ministrul Educației.

”Mi se impută mie, acum, lucruri care nu s-au întâmplat timp de 20 de ani în Educație. Trebuie să fim realiști. Acum avem o radiografie exactă a sistemului de educație”, a mai spus ministrul.

Premierul Ludovic Orban a declarat, la rândul său, duminică, că are încredere în dascălii din România și le cere părinților să aibă încredere. Premierul a spus că reluarea procesului educațional este o necesitate, iar părinții știu acest lucru, relatează Digi 24.

“Eu am încredere în dascălii din România, am încredere în sistemul de educație din România.

Am fost într-o comunicare permanentă cu inspectoratele școlare, cu DSP-uri, directorii de școli, cu reprezentanții autorităților locale, astfel încât să luăm toate măsurile care să apere sănătatea copiilor. Și părinții trebuie să aibă încredere.

Începerea anului școlar este o necesitate. Și așa, 4 luni de zile cursurile au fost online într-o adaptare care a generat o situație în care este necesară începerea școlilor.

Orice părinte care își iubește copilul știe că fiecare elev are nevoie de procesul educațional. Este fundamental pentru dezvoltarea fiecărui copil”, a spus Orban, aflat într-o vizită la Călărași.