fbpx

Guvernatorul din New York închide școlile, dar lasă afacerile să funcționeze

Guvernatorul Andrew M. Cuomo a refuzat luni să permită New York-ului să închidă afaceri neesențiale în nouă puncte fierbinți din Brooklyn și Queens, unde rata de contaminare cu noul coronavirus a crescut, anunță New York Times. Potrivit sursei citate, Cuomo împiedică, astfel, un plan anunțat cu o zi înainte de primarul Bill de Blasio.

Poziția guvernatorului a creat mai multă confuzie cu privire la modul în care autoritățile intenționează să abordeze semnele timpurii ale unui al doilea val de virus în epicentrul său, comentează publicația.

Cuomo, un democrat al treilea mandat, a accelerat, în același timp, planul de închidere a școlilor din zonele afectate, devansând data de închidere a acestora.

Guvernatorul a anunțat, de asemenea, că statul va prelua supravegherea aplicării regulilor sanitare și de distanțare socială în punctele fierbinți, 

Cele nouă cartiere vizate de restricții au populații semnificative de evrei ortodocși, comunități în rândul cărora virusul s-a propagat cu rapiditate și unde autoritățile nu au reușit să-i convingă pe rezidenți să poarte mască și să respecte distanțarea fizică, scrie New York Times.

Măsura ar viza circa 200 de școli private și 100 de școli publice din cele 1.800 de instituții de învățământ pe care le are New York-ul. De asemenea, în zonele vizate de restricții restaurantele nu vor servi clienții nici înăuntru, nici afară.

Restricțiile se vor aplica cel puțin două săptămâni, dacă nu și mai mult, în funcție de cum se va reuși limitarea creșterii cazurilor, a precizat primarul Bill de Blasio.

Peste 1.700 de cazuri noi de coronavirus au fost confirmate vineri la New York.

Punctele fierbinți din districtele Brooklyn, Queens, Rockland și Orange continuă să aibă rate de testare pozitive mai mari decât media statului.