fbpx

DSP București cere ca masca să fie obligatorie pe o rază de 100 de metri în jurul școlilor

DSP București a înaintat Comitelului Municipal pentru Situații de Urgență mai multe măsuri pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2 în Capitală, după înregistrarea unui număr record de cazuri, anunță Digi 24.

Printre propunerile DSP București se numără și obligația de purtare a măștilor de protecție, pe o rază de 100 de metri în jurul școlilor.

DSP precizează că recomandările sunt făcute din cauză că în București rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile este de 1,86, mai mare de 1,5, cum prevede legea pentru închiderea restaurantelor.

Propunerile făcute de DSP București:

-interzicerea organizării evenimentelor private în cadrul saloanelor de evenimente;

-interzicerea desfășurării de evenimente private în restaurante și cafenele cu mai mult de 50 de persoane;

-obligativitatea purtării măștii de protecție în apropierea școlilor, la mai puțin de 100 de metri;

-închiderea barurilor, restaurantelor și a cafenelelor;

-interzicerea organizării și desfășurării procesiunilor religioase în spațiu deschis;

-intensificarea acțiunilor de control în transportul public, piețe, târguri și piscine interioare;

Documentul va fi înaintat către Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență care va analiza propunerea. Ședința este programată marți, de la ora 11.

CONTEXT

Educație Privată a calculat cât de aproape este Municipiul București de rata de 3 cazuri la mia de locuitori, care determină, potrivit legislației, închiderea unităților de îănvățământ și trecerea la scenariul roșu.

Potrivit unei declarații făcute de premierul Ludovic Orban săptămâna trecută, autoritățile se raportează la datele de la Evidența Populației, potrivit cărora populația Capitalei este de 2,2 milioane de locuitori. Acest lucru înseamnă că numărul de cazuri cumulate în ultimele 14 zile, pentru atingerea ratei de 3 la mie, ar trebui să fie de 6600.

În ultimele 14 zile, potrivit cifrelor publicate zilnic de Grupul de Comunicare Strategică, numărul de cazuri confirmate în București este de 4412.

Se observă, însă, o accelerare a creșterii. Dacă, în urmă cu două săptămâni, media zilnică era în jur de 200 de cazuri în Capitală, la sfârșitul săptămânii trecute, au existat zile cu peste 400 de cazuri. Astăzi, pe 5 octombrie, numărul cazurilor confirmate în București a ajuns la 562.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.