fbpx

Pandemia, într-o poezie scrisă de un licean: ”Captivi între pereți ocrotitori/Și vrem să se sfârșească acest coșmar”

Un licean din clasa a X-a, elev al  Liceului Internațional Ioanid, a scris o poezie despre pandemia de Coronavirus și distanțarea socială impusă de autorități. Răzvan Chiorean explică în versurile sale prin ce stări trece în această perioadă. Poezia a fost publicată pe pagina de Facebook a școlii, cu mesajul: 

”Răzvan ne-a scris o poezie despre cum văd ei, liceenii, perioada… bacoviană prin care trecem.”

Despre Liceul Internațional Ioanid

Liceul Internațional IOANID va oferi elevilor săi posibilitatea de a-și continuă studiile atât în țară, cât și în străînătate, având șansă de a se înscrie la Bacalaureatul International sau la examenele naționale.
Programul de Diplomă (DP) se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 și 19 ani, fiind un program de înaltă ținută academică, echilibrat din punctul de vedere al materiilor studiate, evaluat prin examene finale și eseuri personale.
Diplomă obținută în urmă parcurgerii celor 2 ani este recunoscută de universitățile din vest, oferindu-le tinerilor beneficii printre care burse de studiu sau scutirea de un număr de credite în cadrul anumitor instituții de învățământ superior.

Activitățile desfășurate la clasă sunt întocmite conform filosofiei și standardelor IB, insitituția având un consultant internațional desemnat de IB, care oferă consiliere echipei noastre și care, în următorii doi ani, va organiza vizite de evaluare la sediile IOANID.

Liceul Internațional IOANID: ”Echipa noastră înțelege faptul că liceenii nu răspund pe măsură așteptărilor noastre la pasivitatea care caracterizează în acest moment procesul de predare, motiv pentru care obiectivul nostru principal îl reprezintă crearea unor experiențe de învățare care să atragă elevii. Predarea va fi una de tip interactiv, expunând participanții la experiențe de învățare, ateliere practice, fără a-i supune la clasicele fișe de lucru repetitive. Fiecare spațiu de studiu se transformă într-un laborator care va conduce elevii în mijlocul materiei predate prin intermediul tehnologiei: proiectoare, table interactive, mobilier modular și materiale de lucru cât mai practice.”

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.