fbpx

Ecaterina Andronescu, șefa comisiei de laudatio pentru Adrian Năstase. Fostul premier a devenit doctor honoris causa

Sursă foto: Realitatea de Arad

Fostul premier Adrian Năstase a primit, vineri, titlul ”Doctor Honoris Causa” al Universităţii ”Aurel Vlaicu” din Arad, transmite AGERPRES. Titlul a fost acordar ca o recunoaştere pentru activitatea ştiinţifică desfăşurată, la ceremonie fiind prezent şi ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, care a condus Comisia de Laudatio.

Adrian Năstase este, din 2001, profesor onorific al universităţii de stat din Arad, iar conducerea a decis ca pentru „meritele excepţionale în apărarea şi promovarea interesului naţional ca diplomat” să-i acorde titlul.

Comisia de Laudatio a arătat că titlul este acordat „în semn al aprecierii pentru întreaga activitate ştiinţifică şi academică, pentru rolul avut în dezvoltarea României”.

Adrian Năstase a condus Guvernul României în perioada 2000-2004. Ulterior, el a fost condamnat cu executare, în două dosare de corupție la nivel înalt.

Ecaterina Andronescu a fost ministru al Educației și în Cabinetul Năstase.

După condamnare, Năstase a pierdut statutul de profesor la Facultatea de Drept a Universității București.

În anul 2013, Universitatea Bucureşti a confirmat pentru gândul că Adrian Năstase nu mai este profesor universitar la Facultatea de Drept. Universitatea Bucureşti a precizat că a reziliat contractul lui Năstase pentru că acesta a fost condamnat definitiv pentru corupţie. Cu toate acestea, Năstase susţine pe propria pagină de internet că încă este profesor universitar.

La solicitarea gândul.info, Universitatea Bucureşti a confirmat că Adrian Năstase a fost dat afară de la Falcultatea de Drept. Universitatea a precizat că un condamnat definitiv nu poate fi profesor universitar.

”Conform legislaţiei muncii din România, contractul de muncă al unei persoane încetează atunci când aceasta este arestată preventiv pentru o perioadă mai mare de 30 de zile sau când suferă o condamnare printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă”, se arată într-un răspuns trimis de universitate.

Citește și

Cât de politizată este Educația românească: Jumătate dintre șefii ISJ-urilor sunt activiști de partid